На британската кралица Елизабет Втора сигурно ще й бъде трудно

...
На британската кралица Елизабет Втора сигурно ще й бъде трудно
Коментари Харесай

А сега накъде? Британската монархия след кончината на принц ...

На английската кралица Елизабет Втора несъмнено ще й бъде мъчно без поддръжката на принц Филип, на който е разчитала през техния 73-годишен взаимен живот, само че съгласно анализатори тя надали би се отдръпнала от престола, написа в. " Гардиън ".

Бившият английски министър-председател Джон Мейджър призна, че ролята на Елизабет като монарх е " много самотна позиция ". " Има стеснен брой хора, пред които тя в действителност може да си отвори сърцето, с които в действителност да приказва изцяло искрено, на които може да каже неща, които други хора биха разгласили и които биха се въприели като неделикатни ", сподели той пред Би Би Си.

Експерти по кралските въпроси отхвърлят спекулациите, че след гибелта на Филип кралицата може да обмисли възможна абдикация. " Една съществена причина, заради която е изключено кралицата да абдикира, е това, че за разлика от други европейски монарси тя е помазана кралица ", съобщи пред " Гардиън " кралският историк Хюго Викърс, имайки поради клетвата, която тя е дала пред Бога при своята коронация. " А когато си помазана кралица, ти не абдикираш ", сподели той.

Освен това Елизабет чества своя платинен празник следващата година. " Би било изцяло нелогично да абдикираш тъкмо преди тази изключителна годишнина ", съобщи Викърс.

Главният редактор на сп. " Маджести " Джо Литъл сподели, че съгласно него гибелта на Филип, колкото и тежка да е за Елизабет, надали ще окаже въздействие върху ролята й на монарх.

" Мисля, че макар обстоятелството, че в този момент е вдовица, а скоро тя ще навърши 95 години, нещата значително ще продължат по нормалния метод ", съобщи той. " Мисля, че това е в нейното ДНК. Това също по този начин може да се наблюдава обратно във времето освен до речта й през 1947 година в Южна Африка, само че по-конкретно до клетвата, положена от нея при коронацията. Тя е предана християнка. Това е контракт, който тя е сключила с Бога и който съгласно мен тя счита за нещо, което не може да наруши. Просто тя е такава ", съобщи Литъл.

Кралица Елизабет сподели, че гибелта на принц Филип оставя " голяма празнота " в живота й, а един от синовете й - принц Андрю, съобщи, че Англия е изгубила " дядото на нацията ", написа в. " Таймс ".

Монархията е в двуседмичен кралски печал. Националният печал ще продължи до събота, когато е погребението на Филип, показва изданието.

Съобщението на Бъкингамския замък, че принц Хари има намерение да се върне във Англия за погребението на дядо му, провокира спекулации дали това може да спомага за оправяне на връзките в кралското семейство или би предизвикало още по-голям разкол, отбелязва " Ню Йорк таймс ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР