На брифинг в парламента ПГ на Демократична България изложи три

...
На брифинг в парламента ПГ на Демократична България изложи три
Коментари Харесай

Демократична България с три конкретни предложения срещу повишението на цените

На брифинг в Народното събрание ПГ на " Демократична България " изложи три свои хрумвания за справяне с инфлационния напън в България. По думите на Владислав Панев " същинският дневен ред е предприемането на антикризсни ограничения в помощ на бизнеса и семействата у нас ".

,,Първото ни предложение е повишение прага за регистрация по Данък добавена стойност на 100 хиляди лв. от 1-ви януари 2023 година и на 166 хиляди лв. от 1-ви януари 2024 година Първата стъпка визира минимум 90 хиляди компании, а втората – 110 хиляди компании. Това е една от основните промени за подкрепяне на дребния бизнес – по-добра среда за дребните, по-добри условия за тях, а отсам и напредък на икономиката'', изясни Мартин Димитров.

Второ, да не чакаме компаниите и жителите да стават длъжници и след това да се чудим какво да вършим с техните отговорности. Затова ние предлагаме лихвата при закъснение на заплащания към топлофикации, енергоразпределителни сдружения и снабдители да бъде понижена от настоящето равнище, което е ОЛП (основен лихвен процент) +10% на ОЛП +4% за жителите, и от ОЛП +10% на +8% за бизнеса, добави още Димитров.

Третото ни съответно предложение – виждате артикули като стомана, желязо и олио по какъв начин нарастват. Този развой мъчно може да бъде спрян с слагането на таван на цените. Затова предлагаме България да направи предложение до Европейска комисия за тези артикули, за които има сензитивност и повишение на цените, да се изиска за период от 6 месеца бариерите по вноса им да бъдат фрапантно понижени или отстранени, което ще усили предлагането, усилва се вносът и цените падат, обясни още той.

По думите на Мартин Димитров и трите оферти " незабавно може да се приложат в практиката ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР