На брифинг в Народното събрание Данаил Кирилов от ГЕРБ съобщи,

...
На брифинг в Народното събрание Данаил Кирилов от ГЕРБ съобщи,
Коментари Харесай

ГЕРБ сезира Конституционния съд заради Истанбулската конвенция

На брифинг в Народното събрание Данаил Кирилов от ГЕРБ заяви, че ще бъде сезиран Конституционният съд на Република България за преценка на сходството на Истанбулската спогодба с българската Конституция.

„ Това подхожда на условията на закона. Тя е подписана, само че не е утвърдена от Народно събрание. Произнасянето на Конституционен съд ще даде основа на дебата за Конвенцията, който се продължава, както и ще повлияе на спекулативните настройки, които има в обществото “, сподели Кирилов.
Тома Биков от ГЕРБ пък поздрави Българска социалистическа партия, че ще се промени въпросът за референдума във връзка Конвенцията. „ Надявам се, че сътрудниците от Българска социалистическа партия няма да работят към този момент в такава невротична среда. Макар и късно Българска социалистическа партия се усетиха, че това, което правят минава границите на естественото “, изясни той.
В ГЕРБ се борим българското общество да продължи да действа върху базовите и християнски полезности. В устава на ГЕРБ християнското семейство е записано като полезност на ГЕРБ. И никой няма да се отхвърля от това “, сподели Биков
„ Искаме да чуем какво мислят хората. Чуваме дебата за Конвенцията и и поради това желаеме да чуем и Конституционния съд “, изясни още Тома Биков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР