На брифинг в Министерски съвет ген.-майор Венцислав Мутафчийски представи начините

...
На брифинг в Министерски съвет ген.-майор Венцислав Мутафчийски представи начините
Коментари Харесай

МВР: 24 000 българи са под карантина


На брифинг в Министерски съвет ген.-майор Венцислав Мутафчийски показа методите за определяне на инфектираните с ковид. Три са разновидностите за следене на епидемията. 20 млн. лева месечно ще коства на страната скринингът на жителите COVID-19, като той ще се прави с три типа теста.

Единият вид е посредством PCR – проби. С него могат да се изследват 1000 – 1 200 души на ден или 30 000 теста месечно, което коства към 930 хиляди лв. на месец. За България от Европейски Съюз са отделени 600 000 такива теста.

Вторият вид е флуоресцентен способ. С него могат да се изследват до 20 000 души на ден и костват към 10 млн. лева месечно.

Третия вид са бързите проби. Те могат да открият какъв брой души са се заразили без да схванат. С тях се вършат към 20 000 - 40 000 проучвания дневно и костват към 10 млн. на месец.

Министърът на външните работи Младен Маринов осведоми, че към този момент са формирани над 200 досъдебни производства за неспазване на карантина. „ Към момента имаме 24 000 карантинирани поданици. По-голяма е концентрацията на изолирани в София, Варна и Велико Търново “, заяви Маринов.

В помощ към полициите на контролните пунктове са включени и чиновниците на тол системата. Проблем с прекосяването има на обходите от Перник до София.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР