На брифинг в кулоарите на парламента от обявиха, че екологичната

...
На брифинг в кулоарите на парламента от обявиха, че екологичната
Коментари Харесай

БСП иска законови промени за защита от компании с мръсно производство


На брифинг в коридорите на Народното събрание от оповестиха, че екологичната тематика е един от главните цели пред партията, съобщи кореспондент на.

желае да опази чисти земята, въздуха и водите на България, съобщи зам.-председателят на ПГ на за България Иван Ченчев.

Младежкото обединяване на също застъпва мощно тази позиция и работи по нея доста интензивно. не е срещу непознати вложения в България, само че ще предприемем законодателни начинания да има разстояние от химически фабрики, фабрики за боклуци, кариери, което да подсигурява сигурността на българските жители.

Красимира Йовкова, ръководител на Комисията по екология към Националния съвет на Младежко обединяване в, показа проблем, обвързван с построяването на три кариери в Асеновград. Ние водим всекидневни битки да запазим целостта на природата, чистотата на питейната вода, качеството на питателните артикули в нашия регион, здравето на хората и нашите домове.

За 10 година в община Асеновград се получават три капиталови планове в радиус на 2 км между тях и в непосредствена непосредственост до обитаемоте места и домовете на хората. Това са предпоставки за голяма демографска, обществена и екологична злополука. Общият брой поданици, които биха били наранени от това нещо, е над 3100 индивида, съобщи Йовкова.

Ние в Младежко обединяване в мощно държим това нещо да се спре и ще вземем всички нужни ограничения. Трябва да се обединим и да излезем с една споделена визия за основаването на закони, които да бъдат както в отбрана на природата, по този начин и на човешките права, добави Красимира Йовкова.

София Вергилова, член на Националния съвет на Младежкото обединяване в, уточни, че години наред жителите на два великотърновски квартала - „ Чолаковци “ и „ Бузлуджа “, сигнализират за запрашаване, задимяване, неприятни миризми и мощен звук в региона на небезизвестното дружество „ Кроношпан “, което се намира на една улица разстояние от жилищните квартали.

Хората споделят, че постоянно заран намират колите си потънали във тънък прахуляк, споделят, че в избрани елементи от денонощието шумовете и миризмите са много над нормите. В тези квартали живеят дребни деца, представете си какъв въздух би трябвало да дишат те и фамилиите им. През октомври 2022 година На предприятието беше наложена имуществена глоба от 10 000 лв. от Регионална инспекция за опазване на околната среда за запрашаване и задимяване, по сигнал на хора от тези два квартала. Последва глоба от Регионална инспекция за опазване на околната среда от 20 000 лв., още веднъж по недоволства на живущите в квартала. Въпреки това всички отчети, които са правени до тогава, демонстрират, че среднодневните индикатори на замърсяване на въздуха са в нормите, съобщи социалистката.

Тази австрийска компания към този момент не оперира на територията на Австрия заради обстоятелството, че не съблюдава екологичните условия. Премества се в Германия, там закупува нужните филтри и остава да оперира на място. Защо това не може да се случи и в България, за какво жителите на Велико Търново би трябвало да дишат този въздух? Въпросът е кой разрешава това да се случва и до каква степен контролните органи съумяват да се оправят с казуса, дали не би трябвало да се управляват органите, които вършат инспекциите във Велико Търново, тъй като нашата съществена цел е опазването на здравето на хората и човешкия живот, сподели още София Вергилова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР