На брифинг през деня в Стара Загора министърът на отбраната

...
На брифинг през деня в Стара Загора министърът на отбраната
Коментари Харесай

Първо във Фрог: Черната кутия на разбилия се МиГ-29 е намерена преди няколко дни?

На брифинг денем в Стара Загора министърът на защитата Георги Панайотов разгласи, че кутията е била извадена от дъното на повече от 70 метра дълбочина.

Той уточни, че външната обвивка на черната кутия е нарушена. Разследващите обаче имат учредения да считат, че вътрешната обвивка, която съдържа информация за полета на майор Валентин Терзиев - за скоростта и аудиозаписи на водача, е здрава. Това ни дава вяра, че информацията от нея може да бъде снета още в границите на днешния ден, съобщи министърът.

Припомняме, интервенцията по издирването на черната кутия беше възобновена през днешния ден след разбор на събраната информация за възможното ѝ местонахождение. В интервенцията се включиха минен ловджия " Цибър " и моторен катер 213 от състава на Военноморските сили, както и група със профилирано подводно съоръжение от компания " Хидроремонт ".

Надеждите са, че данните от нея ще разкрият повода, заради която военният аероплан се разруши по време на натовско обучение преди седмици.

На 9 юни сутринта беше обявено, че " при осъществяване на подготвителна задача над морската акватория на Република България, аероплан МиГ-29 от състава на българските Военновъздушни сили, е изгубил радиовръзка и е липсващ от радарите в 00:45 ч. ". При трагичния случай почина майор Валентин Терзиев.

Издирването на черната кутия на самолета продължи няколко дни. Вероятната причина за рухването на изтребителя е повреден арсенал

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР