На брега на плажа в Ересос на остров Лесбос, в

...
На брега на плажа в Ересос на остров Лесбос, в
Коментари Харесай

Исторически акт! Първият еднополов брак на остров Лесбос е факт

На брега на плажа в Ересос на остров Лесбос, в сянката на статуята на великата поетеса на античността Сапфо, се състоя първият в историята на острова брак сред две английски дами. Сватбата бе проведена от притежателя на туристическата организация „ Сафо Травел “ Йоанна Савва, която провежда Женския фестивал «Sappho wedding» всеки септември.  eresos

В сходство с английското законодателство (но също по този начин и с други северноевропейски закони), се бракосъчетаха Карен и Стефани, които по-късно обаче ще завършат легализиране на връзката си в мястото си на генезис. Това е по този начин, тъй като неотдавнашното институционализиране на съглашението за общуване сред хомосексуалистите в Гърция, не се отнася за чужденци, които нямат позволение за престояване в Гърция, т.е. двете дами са краткотрайно пребиваващи в Гърция.

В изказвания пред медии, госпожа Савва акцентира, че събитието извършено на мястото на античния Ересос, има огромно значение за света на лесбийките, защото Ересос е родното място на Сафо, антична поетеса, чиито стихотворения са знак на правото на предпочитание за обич сред дамите.

Що се отнася до „легитимността“ на церемонията, госпожа Савва акцентира, че събитието е осъществено от упълномощено от Британия лице, което може да извършва сходни церемонии и в бъдеще.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР