На бойното поле в Украйна се появи нова машина за

...
На бойното поле в Украйна се появи нова машина за
Коментари Харесай

Русия изкара хибридно чудовище на фронта в Украйна

На бойното поле в Украйна се появи нова машина за ликвидиране. Тя е съветско произвеждане и става дума за танк Т-80, който е оборудван с противоподводни ракети RBU-6000. Както се подразбира, ракетната установка е планувана да се употребява най-много за водни сражения, в сравнение с за сухоземни.

Военни анализатори означават, че подобен необикновен хибрид от страна на Русия е изразителен знак за възходящото търсене на от ден на ден артилерийски оръдия измежду съветската военна промишленост.

Установката RBU-6000 е създадена през 60-те години на предишния век за потребностите на руските военноморски сили против вражеските подводници. Всеки един от снарядите им е с тегло над 113 кг, а обсегът им на деяние е към 5 км.

Данните за успеваемостта на тази заварка сред танк Т-80 и RBU-6000 обаче остават нищожни. По всяка възможност системата бива употребена за насищащ огън с дребен обхват, целящ да покрие огромни площи без характерно ориентиране. Това води до безразборна пукотевица, сходно на това на голям брой артилерийски системи като BM-21 „ Град “, макар че обсегът на RBU-6000 е осезаемо по-ограничен.

Липсата на комплицирани системи за ръководство на огъня, като системата „ Буря “, употребена на корабите, в допълнение понижава прецизността на това оръжие, когато е инсталирано на сухопътен танк. Стрелбата се прави най-вече ръчно, като се разчита на по-прости балистични изчислителни способи, което понижава качествата за тъкмо ориентиране към движещи се или скрити обекти.

Новата военна машина на Русия на фронта в Украйна съставлява сглобка сред танк Т-80 и ракетната установка RBU-6000, предопределена да унищожава подводници (Снимка: Телеграм)

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР