На Борисов му остава да махне само една връзка -

...
На Борисов му остава да махне само една връзка -
Коментари Харесай

Андрей Райчев: На Борисов му остава да махне една връзка - тази между ПП и ДБ

На Борисов му остава да махне единствено една връзка - връзката сред Политическа партия и Демократична България. Ходът му е ориентиран натам. Това съобщи в ефира на БНР социологът Андрей Райчев.

ГЕРБ и Движение за права и свободи дават обещание поддръжка за сформиране на държавно управление и са съгласни на това, за което Демократична България се бори от години - правосъдна промяна. Христо Иванов обаче се колебае. Въпросът е за какво, добави той.

По думите му Христо Иванов не може да остане в изолираност. Според Райчев той е индивида, който дава разрешението, че ти си излязъл от изолираност. Затова ГЕРБ толкоз се стреми към съюз с него, под някаква форма. Когато Христо Иванов каже, че към този момент може с ГЕРБ, излиза, че изолацията на ГЕРБ е завършила, посочи социолога.

Райчев уточни, че откакто партиите на Слави Трифонов и Мая Манолова към този момент не са в Народното събрание с връщането на хартиената бюлетина, ГЕРБ е успял да раздели Българска социалистическа партия от някогашните им съдружни сътрудници. Той добави, че последното парче от пъзела е премахването на връзката сред Политическа партия и Демократична България.

Според социологът, ако Политическа партия се смекчат и бъдат уверени, Иванов ще одобри мандата, в случай че не - няма да взема мандата и това при изискване, че въобще президентът им го връчи, разяснява социологът. По думите му даването на третия мандат на Демократична България е преференциално за президента, само че пък ще докара до нови офанзиви против президента от страна на Корнелия Нинова.

Друг е въпросът до какъв брой Радев има вяра, че Иванов може да сформира държавно управление, разясни Райчев. Ключът към легитимацията на Борисов не го държи Политическа партия и другите партии, държи го единствено Демократична България, тъй като Демократична България е партията, на която Западът има най-голямо доверие в България. Проблемът на Борисов са западните обвинявания. Ако Демократична България припознае Борисов в някаква форма, той си е решил въпроса. Тук е и крайното отвращение на Политическа партия да му даде това, сподели още той.

По думите на Райчев предварителните избори наподобяват като най-вероятния сюжет, само че те няма да трансформират значително резултата. Това не е хубаво нито за България, нито за политическата класа, тъй като народът стартира да ръмжи, добави социологът.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР