На борда на "Титаник" е имало много представители от висшето

...
На борда на "Титаник" е имало много представители от висшето
Коментари Харесай

Истинските истории на пътниците на „Титаник“, които малко хора знаят

На борда на "Титаник " е имало доста представители от висшето общество. Билетът за първа класа коствал 60 хиляди $, а за най-ниската третата - 650 $. По време на корабокрушението класовото неравноправие било изключително видимо: лодките за елементарните хора били в дефицит.

Първият пасажер, който се качил на лодка, бил Брус Исмей, шиф на компанията White Star Line, която била притежател на кораба. Мъжът небрежно се качил в избавителния съд, като единствено още 12 души съумели да се качат още на него вместо предписаните 40. Съдът обвинил предприемача в нарушение на разпоредбите (не пуснал дамите и децата), само че по-късно го оправдал.

Също по този начин си коства да се означи, че точно Брус Исмей е наредил да се усили скоростта на кораба преди конфликта, което се оказало очевидна неточност.

Имало е, несъмнено и любовни истории. Робърт Елизабет Майони (тя бе показана във филма) стартира спекулация с корабен стюард. По време на злополуката той подарява на момичето избавителната си жилетка и я слага в лодка. Той подарил на Елизабет също по този начин и бяла звезда, с цел да не го не помни. За страдание, единствено момичето оживяло.

В деня на случая умират Исидор Щраус и брачната половинка му Ида, които били дружно от 40 години. Когато мъжът отстъпил мястото си в лодката на дами и деца, брачната половинка му решила да не оставя самичък възлюбения си. По време на потъването на „ Титаник “ двойката седяла дружно, държейки се за ръце.

При злополуката били избавени две деца, които бащата поставил в лодката, а самият той останал на потъващия морски съд. Пресата разгласила разгласи за двете френскоговорящи деца, с цел да им помогне бързо да намерят родителите си. Отчаяната майка видяла едно от известията и децата не останали сираци.

На кораба имало пасажери, които предчувствали бедата. Младият мъж Алекс Макензи чул нечий предупреждаващ глас и по тази причина решил да се върне вкъщи. Едно момиче изпаднало в суматоха, скрило се в ъгъл и компактно държало кутия - амулет. Някой извадил от ръцете й кутията и я хвърлил в лодка, а момичето, което я последвала, било избавено.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР