На близо 2 милиардa и 19 милиона лева годишно възлизат

...
На близо 2 милиардa и 19 милиона лева годишно възлизат
Коментари Харесай

Българите губят 2 млрд. лв. годишно заради инфлацията

На близо 2 милиардa и 19 милиона лв. годишно възлизат загубите, които спестяванията на българите търпят единствено от инфлацията. При формалната статистика (инфлацията за януари 2020 година по отношение на януари 2019 година е 4.2%) и междинни лихви по депозитите (около 0,57%) получаваме годишна загуба от 3,63% от спестяванията си (към декември 2019 година), пише Infostock.bg.

Влоговете на българите в категорията сред 5 и 50 хиляди лева са на обща стойност 26.12 милиарда лева, или приблизително 15 хиляди лева Притежателите на такива влогове нормално са най-активната инвеститорска група в растящи компании по света съгласно финансовите консултанти.

Българинът влага едвам 2.4% от спестяванията си в благосъстоятелност в компании. В Източна Европа този % е 20% от спестяванията. Най-голяма част от фамилния бюджет влагат в акции и други вложения в личен капитал в Швеция и Финландия. Там този вид вложения съставляват 40% от активите на семействата. Германските фамилии са най-консервативните в това отношение всред 34 други страни и въпреки всичко влагат 11% от активите си в акции и личен капитал и  ускоряват интереса си през последните години. Класацията и данните са за 2018 на Организацията за икономическо съдействие и развиване.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, тряб
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР