На Благовещение продължава църковният скандал в Сливен. Отказаха причастие на

...
На Благовещение продължава църковният скандал в Сливен. Отказаха причастие на
Коментари Харесай

На Благовещение: Отец Иван приключи гладната стачка, но продължава да протестира

На Благовещение продължава църковният скандал в Сливен. Отказаха причестяване на протестиращия отец Иван, който изиска да го получи не като духовник, съгласно канона, а като мирянин.

В края на празничната работа Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, който е отпред на сливенската епархия до избора на нов митрополит, предложения отец Иван за причестяване в олтара като духовник.

Духовникът изцяло се отхвърля от храна и вода

Йоан отхвърли да влезе вътре и напусна храма с настояването да получи причестяване като мирянин. Така стартира гладната стачка на духовника, който изцяло отхвърли да приема вода и храна.  

Отец Иван приключи 8-дневната си гладна стачка, само че продължава митинга против касирането на избора за нов Сливенски митрополит и в поддръжка на един от претендентите - свещеник Йеротей.

В понеделник до 10 часа той ще бъде пред Митрополията, само че по-късно ще отиде да вземе причестяване

Днес свещеникът влиза в болница, а след това се връща в храма в село Речица, където е протойерей, само че няма да води църковни служби.

„ Въпрос на време е да ми смъкват расото, не знам по кое време ще се престрашат, само че по този начин или другояче ще го създадат “, споделя отец Иван.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР