На бивша австрийска министърка бе повдигнато обвинение в корупция в

...
На бивша австрийска министърка бе повдигнато обвинение в корупция в
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинение в корупция на бивша депутатка в Австрия


На някогашна австрийска министърка бе повдигнато обвиняване в корупция в границите на делото за отклонение на публични средства, което предходната година принуди някогашния канцлер Себастиан Курц да подаде оставка, съобщи Франс прес.

Става дума за Софи Кармазин, която е упрекната в машинация поради това, че e укрила приходи, с цел да може да получи компенсации след отдръпването си от поста министър по фамилните въпроси през 2017 година, заяви прокуратурата.

Тези ѝ дейности са нанесли " на Република Австрия ущърб от към 78 500 евро ", се споделя в изказване на прокуратурата.

Освен това тя е упрекната и в това, че след отдръпването си от министерския пост се е споразумяла с почитан представител на управляващите нейна консултантска къща да печели публични поръчки в интервала от 2019 до 2021 година

Ако бъде приета за отговорна, Кармазин може да бъде наказана на три години затвор.

Обвиненията против нея произтичат от делото " Ибисагейт ", което не стопира да дестабилизира Австрия, отбелязва Франс прес.

" Ибисагейт " стартира с разпространението на видеоклип, сниман на испанския остров Ибиса, който стана мотив за започването на доста следствия против политици, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР