На безплатен скринингов очен преглед могат да разчитат пациентите на

...
На безплатен скринингов очен преглед могат да разчитат пациентите на
Коментари Харесай

Един месец безплатни очни прегледи в МБАЛ „Света София“

На безвъзмезден скринингов очен обзор могат да разчитат пациентите на МБАЛ „ Света София “ от 10 февруари до 10 март в това число. Кампанията се организира обичайно за улеснението на диагностицирането и обезпечаването на най-хубавото лекуване на пациенти, страдащи от болести на макулата, оповестяват от лечебното заведение.

Тази акция с безвъзмездни прегледи цели да бъде в помощ на пациенти със зрителни промени – деформиране на вършиме линии, дисторция на облиците, затруднено виждане, поява на тъмни петна, увреждане на макулата. При определяне на макулна недъгавост, в клиниката по офталмология на МБАЛ „ Света София “ ще бъде изработен проект за лекуване и обезпечена най-хубавата здравна грижа за възстановяване на зрението на пациентите.

Безплатни прегледи във ВМА за диабетна ретинопатия

Все още не са напълно открити аргументите за възникването на едно от най-деструктивните очни болести - макулната недъгавост. Със сигурност роля за това играе и методът ни на живот. Сред факторите, които усилват риска от сериозното заболяване, са тютюнопушенето, нездравословното хранене, генетичната обремененост и някои хронични заболявания. Но е потвърдено, че колкото по-рано бъде диагностицирана макулната недъгавост, толкоз по-големи са възможностите за опазване на зрението на пациента. Тази диагноза е преди всичко като причина за понижаване на зрението над 60-годишна възраст.

Екипът на клиниката по офталмология на МБАЛ „ Света София “ лекува сполучливо макулна недъгавост към този момент близо 15 години, а лекуването се реинбурсира отчасти от НЗОК.

На всеки, записан за обзор на телефон +359 2 8184 623, ще му бъде измерено очното налягане и ще му бъде направено проучване с „ очен скенер “ - оптична кохерентна томография.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР