На базата на цифрова валута и блокчейн технологии може да

...
На базата на цифрова валута и блокчейн технологии може да
Коментари Харесай

Владимир Путин: Въз основа на технологии за цифрова валута може да бъде създадена независима система за международни плащания

На базата на цифрова валута и блокчейн технологии може да бъде основана самостоятелна система за интернационалните заплащания. Това съобщи съветският президент Владимир Путин в четвъртък на конференцията " Пътешествие в света на изкуствения разсъдък “ (AI Journey, AIJ), оповестява ТАСС.

" Въз основа на технологии за цифрова валута и разпределени регистри е допустимо да се сътвори нова система за интернационалните заплащания, доста по-удобна, само че в това време изцяло безвредна за участниците и, което е значимо, самостоятелна от банки и интервенция на трети страни “, сподели Путин. Той изрази убеденост, че ще се развие сходно нещо, тъй като " никой не харесва диктата на монополистите и нанася действителни вреди на всички, прочее и на самите монополисти ".

Според него световните финансови институции би трябвало да отразяват действителностите на многополюсния свят, да се основават на отворени демократични правила, да изключват диктат, злоупотреби и монопол. Президентът акцентира, че " в изискванията на днешните нелегитимни ограничавания една от линиите на офанзива са изчисленията ". " Настоящата система за интернационалните заплащания е скъпа, системата на нейните кореспондентски сметки и регулирането се управляват от стеснен клуб от страни и финансови групи. Всъщност те са господарите на живота, те в действителност монополно управляват всичко “, сподели Путин.

В тази връзка той предложи да се комбинират напреднали технологии и " хилядолетния опит на човечеството ". Като образец за подобен опит Путин цитира източната система хавала, която обезпечава взаимни разплащания доста преди появяването на банките и към момента работи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР