На база анализ на данните за заболеваемостта към момента от

...
На база анализ на данните за заболеваемостта към момента от
Коментари Харесай

Утре решават ще има ли грипна ваканция във Варна


На база разбор на данните за заболеваемостта все още от всички институции, ще бъде взето решение какви превантивни ограничения да бъдат взети за недопускането на грипна зараза във Варна.  

Миналата седмица доктор Драганова разяснява за медията ни следното:

" Все още нямаме мотив за терзания във Варна, само че картината на заболеваемостта може да се трансформира динамично. Първото съвещание, е с цел да забележим какви ще са данните към 27-28 януари и те да бъдат съгласувани с данните от болничните и доболнични здравни заведения в града.

Предполагам, че фрапантни ограничения като оповестяване на грипна почивка и прекъсването на плановите интервенции няма да бъдат вземани. Ще бъдат съпоставени данните за Варна и за страната. Към този миг за Варна имаме 113 на 10 000 души заболеваемост, а за страната заболеваемостта е по-висока, данните сочат 130 на 10 000 болни. 

Възможно е да бъдат набелязани някои най-общи профилактични ограничения като ограничение скупчването на доста хора на едно място и ограничение или прекъсване на свижданията в лечебните заведения. Факт е, че от време на време за дни скача заболеваемостта, само че все още данните не са тревожни за Варна и региона.

Джипитата също споделят, че няма зачестили случаи на заболели деца и възрастни хора. Дори при пътуването ми в градския превоз не слушам кашлящи хора, както това се случва постоянно по това време от годината. Все още не е конкретизиран часът на срещата ", изясни доктор Драганова.

На 24 януари, петък, справката от РЗИ-Варна даде следната информация:

За интервала 17.01.2020г. – 23.01.2020г. записаната в РЗИ - Варна остра заразна заболeваемост е както следва: Броят на записаните чревни инфекции е 47 случая против 42 от миналата седмица, показани от: 36 ентероколита, 4 колиентерита, 1 салмонелоза, 3 ротавирусни ентероколита и 3 вирусни хепатита.

От въздушно - капковите инфекции /без грип и ОРЗ/ са регистрирани 101 болни лица против 86 за миналата седмица, показани от: 82 случая на варицела, 1 случай на вирусен менингит и 18 случая на скарлатина.

Броят на записаните остри респираторни болести обявени от ОПЛ, които не са включени в сентинелното наблюдаване е 482 случая против 367 от миналата седмица.

Заболелите от грип за интервала са 11 случая против 8 от миналата седмица. Усложненията от остри респираторни болести са 70, клинично изявяващи се като: бронхити – 33 и пневмонии - 37.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР