На Балканите трябва да работим заедно, народите ни да живеят

...
На Балканите трябва да работим заедно, народите ни да живеят
Коментари Харесай

Борисов в Скопие: Да не забравяме грешките, да работим заедно!

На Балканите би трябвало да работим дружно, народите ни да живеят щастливо. Никога да не го забравяме, само че да остане в историята. Ако сегашните политици допуснем такива събития, значи сме доста глупави ". Това съобщи министър председателят Бойко Борисовв Скопие, където дружно с македонския си сътрудник Зоран Заев взе участие във възпоменателна гала във връзка 75-годишнината от депортирането на евреите от територията на Република Македония в нацистките лагери, написа Inews.

Борисов сподели още, че не би трябвало да се не помни всеки човешки живот. " Светла им памет, не сме ги не запомнили, те са в нашето схващане. Затова сме пристигнали да почетем тези, които не са се измъкнали от нацистката машина ", сподели Борисов в речта си. В Скопие министър председателят е придружаван от представители на еврейската общественост в България. " Днес е слънчево и хубаво време, другари сме, в случай че се опитаме да си представим нацистите, които са били тук какви безчовечен неща са създали с живи човешки същества. В събота в една от най-големите Синагоги и сигурно най-красивата в София имаше празненство, в което бяха представители на еврейските комитети по света и на доста скъпи посетители ", сподели министър председателят и акцентира, че българският народ в тези най-жестоки времена е съумял да избави 48 000 евреи и по тази причина заслужава огромно почитание.

" Само преди 20 години на територията на Балканите се разиграха не по-малко жестоки кръвопролитни събития. Затова смисълът с изключение на да изкажем своя реверанс и тъга към убитите, е да разберем, че на Балканите би трябвало да градим, да работим дружно, да вървим към по-добро устройство, народите ни да живеят щастливо и всичко това да остане в историята ", сподели той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР