На Балканите сме късметлии, че живеем на толкова древни земи.

...
На Балканите сме късметлии, че живеем на толкова древни земи.
Коментари Харесай

Мисия 360: Непознатата Кападокия


На Балканите сме късметлии, че живеем на толкоз антични земи. Турция притегля по необикновен метод. Там античният свят е участвал извънредно и може да се види на всички места. Скални гробници, непознатата Кападокия и Памуккале през един невероятен взор се разкриват в описа на Ладислав Цветков.

Ликийските гробници на Фетхие от 4-5 век преди Христа, град Хиераполис в подножието, на който се белеят красивите варовикови образования на Памуккале или забележителната Кападокиа, където кападокийските отци са считани за първите, дефинирали християнския знак на вярата.

Кападокия е забележителна освен с атрактивни полет с балон, а и със старите си местообитания в причудливите скални формирания.

Някога хората може да са употребявали проходи, с цел да се придвижват. Естествено, прокопаването им е евентуално е било тежко.

„ Може би не чак толкоз, тъй като е мека скалата и много по-бързо са го създали, само че сигурно много работа е имало “, споделя спелеологът Весела Бубова.

Нещо като прозорец в едно от пространствата открива невероятна панорама. Дали са употребявали тунели за напредване? Със сигурност.

Съвсем разбираемо е по тези места, където са живеели хора, да са изповядвали избрана вяра. Там сигурно е имало черква. На места се виждат следи от иконопис на светец. За страдание не е непокътнат.

Езерото Туз пък е едно доста забавно място. Това е солено езеро, откъдето Турция добива забележителна част от солта, която им е нужна.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР