На Балканите няма да има мир, докато Сърбия не признае

...
На Балканите няма да има мир, докато Сърбия не признае
Коментари Харесай

Харадинай: Сърбия да признае престъпленията си, иначе няма да има мир на Балканите

На Балканите няма да има мир, до момента в който Сърбия не признае закононарушенията, които е направила в района по време на войните от 90-те години на предишния век. това съобщи косовският министър председател Рамуш Харадинай.
Той съобщи това по време на отбелязването на 20-та годишнина от кървавите събития в село Голяма Круша. Между 25 и 27 март 1999 година сръбските сили избиха в това населено място 243 мъже и момчета, оставяйки 140 вдовици и 502 сираци, а също по този начин подпалиха 893 частни и публични здания. Също по този начин 64 албанци от този регион до ден-днешен се водят за безследно изчезнали. С тях общият брой на изчезналите в цяло Косово, албанци и сърби, възлиза на към 1700 души.
„ Виждам и слушам по какъв начин сръбските политици реагират на нашата болежка. Ние имаме десетки места като това в Голяма Круша “, сподели косовският министър председател.
Той акцентира, че не схваща позицията на Белград, който желае „ нещо в подмяна на признаването на косовската самостоятелност “.
Харадинай се възмути от това, че сръбските политици отпред с президента Александър Вучич, премиера Ана Бърнабич и външния министър Ивица Дачич премълчават или се пробват да изопачат истината за кървавата покруса, породена от сърбите.
„ Как мислят да донесат мир на Балканите? Ние даже с тези изчезнали сме подготвени на разговор. Как могат да желаят от Косово да извърши някакви условия, с цел да стартираме разговор? “, попита Харадинай.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР