На българския пазар компанията MSI отдавна си е извоювала висока

...
На българския пазар компанията MSI отдавна си е извоювала висока
Коментари Харесай

MSI Stealth 16 Studio A13VF – дискретен, стилен и много мощен

На българския пазар компанията MSI от дълго време си е извоювала висока позиция, когато става въпрос за артикули от висок клас. Лаптопите, копито и ние сме разглеждали напоследък, не стопират на впечатляват и да ни оферират много забавни решения.  Новата гама преносими компютри на компанията за 2023 година е заричане за продължение на триумфа на MSI в промишлеността и Stealth 16 Studio A13VF не е изключение. Същевременно пазарът на тънки и леки геймърски преносими компютри е свръхконкурентен в наши дни и MSI се стреми да направи възторг с новия модел. Видяхме устройството по време на CES 2023, а той към този момент може да се закупи и от България, където от скоро е на пазара.

Всички детайлности аз цена и характерности на модела можете да видите тук – https://msi.gm/S5B21C5C

Всъщност този първокачествен 16-инчов представител на семейството Stealth, който предлага усъвършенствани функционалности и хардуер през 2023 година е един от най-впечатляващите преносими компютри, които съм имал удоволствието да употребявам напоследък, без значение дали става въпрос за игри, бизнес или машина за персонална приложимост и развлечение.

Въпреки, че авансово окото ми беше хванато по-скоро от бялата трансформация, при нас за ревю пристигна тъмната разцветка на MSI Stealth 16 Studio, която в полза на истината е не по-малко впечатляваща. Stealth 16 се предлага и в елегантния тъмносин цвят, който виждате тук. Имаме сребристо лого, което при белия модел е злато и несъмнено хваща окото. По шасито от магнезиева сплав можете да видите някои спомагателни ефектни линии, като името Stealth по задната панта и някои украшения по ръбовете. Но всичко по реда си.

Stealth 16 Studio се вписва наред с 14-инчовата версия на Stealth Studio и е съвременна еволюция на тънкия и лек дизайн на MSI, който видяхме за първи път през 2018 година с GS65 Stealth Thin. Новият 16-инчов размер на преносимия компютър е в крайник с наклонността – в наши дни виждаме доста 16-инчови преносими компютри – и се намира сред по-преносимите и супермощните по-големи преносими компютри. Дисплеят е освен необятен, само че MSI го предлага във версии с висока скорост на освежаване и QHD+ или 4K резолюция.

Външен тип

Като дава отговор на името си, Stealth,  MSI Stealth 16 Studio A13VG има 1.99 kg ултра леко тегло и 19.95 mm ултра тъничък корпус, който е изработен от супер издръжлива магнезиево-алуминиева сплав. Уникалният му дизайн ви подсигурява, че ще се отличите с невероятния си персонален дизайн, без значение къде решите да употребявате преносимия компютър си.

Може и да намерите някой по-тънък модел на пазара, само че правенето на преносими компютри доста по-тънки оттатък избран миг води до понижаване на възвръщаемостта, изключително при геймърските машини, които се нуждаят от в допълнение термично пространство за графичния процесор и централния процесор, с цел да зареждат компютърните ви игри.

Красивият дизайн подсигурява, че той наподобява зашеметяващо, като в същото време остава някак въздържан на бюрото ви. Освен това е просто солидно направен преносим компютър с първокачествен фактор на привличане.

С всеки последваща модел виждаме по какъв начин MSI става извънредно умела в проектирането на мощни преносими компютри, които са прелестни за очите и леки в ръцете. Портовете в профил на Stealth 16 Studio съдържат портове USB 3.2 Gen2 Type-A и Type-C, читател за карти microSD, DC-in, аудио жак, HDMI 2.1 и порт Thunderbolt 4 за поддръжка на PD Charging.

След като стартирате преносимия компютър, незабавно ще бъдете посрещнати от вихъра на RGB осветлението на клавиатурата (да, можете да го регулирате или да изберете по-малко екстравагантно посрещане).

Ако не друго, осветлението ѝ сигурно е приканващо и ненапълно хипнотизиращо и несъмнено се набива на очи на фона на тъмния корпус на модела. Малки вентилационни отвори са осеяни в профил на тъчпада и над клавишите, което му придава този съвсем футуристичен  вид и чувство в композиция със хубавичко стоманена текстура, която държи всичко дружно.

Екран

Лаптопът употребява екран 16:10, с цел да улови това „ златно съответствие “ 1,618, а страхотното качество се вижда незабавно. Благодарение на честотата на освежаване QHD+ 240 Hz екранът е превъзходен и заживява собствен личен живот по време на игра. Цветовете изпъкват и преливат с помощта на високата периодичност на освежаване за маслено гладки визуализации, без значение дали работите, играете или употребявате екрана по принцип.

Шум и продуктивност

Използването на преносимия компютър е мястото, където мисля, че Stealth заслужава името си. По принцип съм малко взискателен във връзка с шумовете, които издават преносимите компютри ми, когато пиша или играя, само че в тази ситуация със Stealth 16 Studio съвсем не чух нито тон. Писането на клавиатурата е леко на досег и отлично тихо. Дори интервалът – който е прочут със мощното си дрънкане при множеството артикули не стряскаше ушите ми след всяка дума. Безшумността се простира и до сърцевината на самия преносим компютър, като се употребяват тихи вентилатори, които дейно охлаждат преносимия компютър при натоварване.

Под капака е мястото, където пробегът може да варира според от персоналните ви желания. Нашият Stealth 16 Studio A13VF е оборудван с процесор Intel Core i7, тъй че не е от най-голям клас, макар че има варианти за по-голям с други и по-скъпи модели. За игри той разполага с NVIDIA GeForce RTX 4060 8GB GDDR6, който ще задоволи и най-взискателните геймъри. Най-съвременните RTX графични процесори зареждат най-хубавите креативен приложения. Проследяването на лъчи ви дава хиперреалистични графики, а пакетът Studio от принадлежности, подпомагани от AI, трансформира концепциите ви от елементарна идейна идея до същинско осъществено създание. Studio Drivers обезпечават оптималната надеждност, с цел да можете да се концентрирайте върху идната си огромна концепция. Stealth 16 Studio A13V е планиран с мисъл за безкрайна еластичност, която ви разрешава да останете продуктивни, където и да отидете.

Ако планирате да употребявате Stealth 16 Studio за работни цели, разнообразни от игрите, също сте решени. Инфрачервената уебкамера от вида FHD може да се похвали с 30 фрагмента в секунда при 1080p и почтено казано, към момента не съм чул причини за това, че качеството на видеото при онлайн срещи няма по-високи фрагменти и резолюции. Windows 11 Home е елементарно наличен, макар че за бизнес цели е целесъобразно да преминете към Windows 11 Pro. Както се чака за серията 40, GeForce RTX 4060 не би трябвало да ви сътвори проблеми при възпроизвеждането на множеството игри на пазара през днешния ден.

Що се отнася до продуктивността, подложих Stealth 16 Studio на тествания с няколко игри и бенчмарк проби посредством Cinebench. Тя е изцяло усъвършенствана за високи FPS в игрите и в тестванията ми с Cyberpunk 2077, God of War, Halo Infinite и Marvel’s Spider-Man: Miles Morales нямаше проблем да доближи 60FPS и повече относително елементарно на оптимални настройки. При 1080p Halo Infinite доближи 102 фрагмента в секунда, до момента в който множеството игри се движеха към 80-90 фрагмента в секунда. При увеличение до 2160p 4K множеството игри се балансираха на равнище към 60-70 фрагмента в секунда. God of War на 1080p Ultra доближи междинни стойности от 60 фрагмента в секунда, само че се бореше да доближи в действителност непрекъсната периодичност на фрагментите, когато беше напрегнат, само че това беше единственото видимо отклоняване. Както се чака за серията 40, GeForce RTX 4060 не би трябвало да ви сътвори проблеми при възпроизвеждането на множеството игри на пазара през днешния ден.

Шумът от вентилатора беше извънредно спокоен по време на игра, значително с помощта на Cooler Boost 5 на MSI, който може да се похвали с два вентилатора и пет топлинни тръби, разпределящи отмерено охлаждането както на CPU, по този начин и на GPU. Едно нещо, което забелязах след продължителни часове на игра, е, че макар мощността на охлаждането преносимият компютър умерено се нагряваше, само че не задоволително видимо, с цел да се вдигне голям звук, както при други модели преносими компютри с сходни характерности. В по-голямата си част вентилаторите са тихи и охлаждането е фантастично.

И най-после е мястото за предпазване. Моделът, който тествахме беше с 1TB SSD, само че на пазара би трябвало да има и такива до до 2TB по дифолт и ще имат опция да бъдат надградени, в случай че желаят, защото Stealth има 2x M.2 SSD слотове.

Звук

В последна сметка останах мощно впечатлен от една функционалност в Stealth 16 Studio, която в действителност не чаках да ми хареса: високоговорителите. Оборудван със тон от международна класа на Dynaudio, преносимият компютър се предлага с шест високоговорителя (2 представителя, 4 нискочестотни), ситуирани начело, в профил и откъм гърба, за много звездно съраунд звуково преживяване. Съраунд звукът несъмнено е нещо, върху което може да се поработи, тъй като е фантастично поглъщащ с актуалното си предложение.

Цената

Подобен преносим компютър няма по какъв начин да е на ниска цена. Различните му конфигурации се оферират за разнообразни стйоности, само че за нашия модел би трябвало да тръгнете с най-малко 6000 лева в джоба, в случай че не сте планували някакъв лизниг. За настоящата му цена можете да ревизирате тук: https://msi.gm/S5B21C5C

Това безусловно би направило дупка в портфейла ви, само че когато се съпостави с разновидности с сходни спецификации на пазара и с всичко, с което се хвали, не е безобразно скъпо. MSI постоянно е защитавала своите артикули като по-достъпни разновидности от другите марки и е добре да забележим, че тук това също е по този начин. Разбира се, това зависи напълно от това дали сте подготвени да се изръсите за благонадежден геймърски преносим компютър, при който може да е задоволителна и компютърна настройка.

В последна сметка

В последна сметка MSI Stealth 16 Studio A13VF ме впечатли там, където това е най-важно. Това е поразително хубав геймърски преносим компютър, който може да се похвали с чудесна продуктивност. Благодарение на мощта под капака ще можете умерено да играете нови игри без стрес. Ако можете да имате единствено жанр над наличието и противоположното, наподобява MSI е намерила метод да ги направи едно и също нещо. Това обаче върви и с цената, която не е по никакъв начин дребна. Смятаме обаче, че е изцяло заслужена.  MSI Stealth 16 Studio A13VG е невероятна композиция от замайващ външен тип и отлична продуктивност. Той ви обезпечава ненадмината мощ и съвършена функционалност, без значение дали се наслаждавате на обичаните си игри или изпълнявате значим план на работа.

А ето и конфигурациите на Stealth 16 Studio на MSI:
До 13-то потомство процесор Intel Core i9-13900H Windows 11 Home / Windows 11 Pro GeForce RTX 4060 графичен процесор за преносими компютри 8GB GDDR6 16″ UHD+(3840 x 2400), 16:10, 120Hz периодичност на освежаване, 100% DCI-P3 (типично), панел на равнище IPS (по избор) 16″ QHD+(2560 x 1600), 16:10, 240Hz периодичност на освежаване, 100% DCI-P3 (Typ.), панел на равнище IPS (по избор) 1,99 кг и 19,95 мм (приблизително) Звукова система с 6 високоговорителя от Dynaudio Cooler Boost 5 с 2 вентилатора + 5 тръби Инфрачервена FHD уебкамера със затвор на уебкамерата RGB клавиатура SteelSeries за всеки клавиш Батерия с потенциал 99,9 Whr

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР