На българите в чужбина не им е безразлично за България,

...
На българите в чужбина не им е безразлично за България,
Коментари Харесай

На българите в чужбина не им е безразлично за България

На българите в чужбина не им е безразлично за България, видя кореспондент на Plovdiv24.bg. Противно на изказванията на доста българи на родна земя, нашите в други страни се вълнуват по време на избори и желаят да вземат участие във вота. Защото все някой ден носталгията те кара да се завърнеш в родния край. И тогава не би трябвало да има разочарования.

Днес, в дребна изборна секция, образувана в близо 30-сет хилядния град Хамар, Норвегия, правото си на избор би трябвало да упражнят 30-сет българи по лист. Но от сутринта идват гласоподаватели, които не са авансово регистрирани и няма спънка да подадат гласа си. Попълват декларацията си на място с персонален документ и гласоподават.

Комисията е спретнала положително изборно помещение в един мотел, с всички нужни условия. Гласува се с книжна бюлетина.

Прави усещане, че тази година членовете на изборната комисия са петима, вместо трима, както е било до момента. Щафетата се  предава от по-възрастните на по-младите. И действително всичките в комисията са усмихнати младежи. Седят и инструктират хората по какъв начин да гласоподават. Правят го вежливо и умерено. Не са напрегнати и намръщени, както сме привикнали да виждаме в някои от комисиите в България.

Днес всички се надяват, че ще дадат гласа си за по-добро бъдеще на България и на своите деца. Защото родината остава за цялостен живот.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР