На автосалона в Женева една от най-интересните премиери беше на

...
На автосалона в Женева една от най-интересните премиери беше на
Коментари Харесай

На пазара вече има летящ автомобил - капаро $25 000

На автосалона в Женева една от най-интересните министър председатели беше на серийния към този момент летящ автомобил с име Pal-V Liberty. Първата серия на машината ще бъде изпълнена в 90 екземпляра, като за всеки се изисква депозит от по $25 000.

Срокът за доставка след заплащането му е девет месеца, а цената е $600 000. След това ще се предлага и по-евтин вид Liberty Sport на цена от $400 000, като за него депозитът ще е $10 000.

Според компанията това е първият в света наличен летящ автомобил. За него сега текат сертификационни проби за заверка, сигурност и се чака скоро да има и законова регулация. Машината е изцяло подготвена, за разлика от много други сходни планове. Тя е двуместна, на процедура спада към категорията жирокоптър и има триколесна формула.



Трансформацията на машината от пътното й осъществяване към летящото е сред 5 и 10 минути. Максималната полетна височина е 3500 метра, дистанцията на оптимален полет 500 км, а оптималната скорост на хвърчене е 180 км/ч.Liberty се нуждае за излитането си от писта с дължина 330 метра и от равно място с дължина от 30 метра за кацането си.

За ръководството на PAL-V с изключение на шофьорска брошура ще е необходим цялостен пилотски лиценз, като цената за придобиването му е включена в общата цена на машината. Това значи, че в случай че клиентът има към този момент сходен лиценз, то той вероятно ще получи и понижение на общата цена информир аauto-press.net.

Максималният потребен товар на летящия уред е 910 кг, което значи, че тежестта на багажа и напълването на резервоара от 100 литра ще зависи от тежестта на пасажерите в машината.

В пътното си осъществяване PAL-V Liberty също ще предложи много сериозна доза от наслаждение, тъй като по принцип е развъртян като триколесен родстър. Двигателят е с мощтност 99 к.с., което разрешава на шосе да се развие оптималната скорост от 160 км в час.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР