На Асен Василев ще мусе наложи да тегли заеми ,

...
На Асен Василев ще мусе наложи да тегли заеми ,
Коментари Харесай

Журналист: На Асен Василев ще мусе наложи да тегли заеми

На Асен Василев ще мусе наложи да тегли заеми, защото бяха изтървани всички периоди по тази причина доста бързо трябваше да бъдат удължени заплащанията, с цел да заплащат до края на месеца. Днес одобриха удължаването на удължаването, няма различен метод. Общински чиновници като да вземем за пример лекарите в общинските лечебни заведения, учители и даже пенсионери можеха без удължаването да не могат да бъдат заплатени. Затова септември  Василев ще тегли заеми. Това сподели за Нова тв финансовият журналист Петър Илиев. 

Според него новият финансов министър е изправен пред извънредно предизвикателство - да свие недостига до 3% без да понижава обществените разноски и без да усилва налозите. " Аз математическа опция за 3% не виждам при настоящето развиване на Брутният вътрешен продукт, най-малко не без счетоводна машинация. Максимумът е 4,5%. Над 2 милиарда е дефицитът, еврофондовете не влизат в бюджета. Само приходите от налог облага порастват - с 19%. Близките 2 години не виждам по какъв начин можем да приказваме за еврозоната ", разяснява той.

По думите му лихвата на облигациите, в случай че в този момент се излезе на борсата, през лятото ще е 5-6%. " Доходността я заплащат данъкоплатците. Василев може да вземе пари и да си направи заплащанията без да пипа еврофондовете и сребърния фонд, само че след това би трябвало да ги връща. Трябва да се възстановят Данък добавена стойност ставките на предходните равнища за всички. С възобновяване им ще има инфлационни шокове. Събираемостта би трябвало да се усили, само че инфлацията е ниска, тъй че не виждам по какъв начин ще стане ", уточни Илиев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР