На армията се гледа като на нещо излишно. Армията е

...
На армията се гледа като на нещо излишно. Армията е
Коментари Харесай

Красимир Каракачанов: На армията се гледа като на нещо излишно

На армията се гледа като на нещо ненужно. Армията е институция, която беше мачкана в продължение на 25 година Политиците у нас считат, че без войска може. Не, без войска не може. Това сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов.
Той напомни, че в армията има 5500 души недокомплект. Парите за тези незаети щатове ги няма в бюджета за тази година.
Каракачанов посочи, че началната заплата на военнослужещ е 608 лева плюс 120 лева за храна: " В това отношение има проблем, тъй като хората, които могат да намерят по-добра работа, го вършат. Заплатата би трябвало да е не по-малка от тази, която взема един преподавател. Ще не преставам да упорствам заплатите на военнослужещите да се усилят. Трябва да се покаже на армията, че страната има отношение. "
Вицепремиерът добави пред bTV, че " казусът с ромите би трябвало да бъде решен от позиция на тяхната интеграция. На тях не би трябвало да се гледа единствено като на евтини гласоподаватели. Трябва да има политика във връзка с раждаемостта на този етнос. Държавата е обърнала обществената политика наопаки във връзка с циганското население, която води до бейби взрив. Циганите са единствено консуматори на обществени услуги, а не внасят даже един лев в бюджета, с цел да има медицина и обучение. Истината е елементарна – това население би трябвало да мине през учебно заведение. Ако за всички нас има закон, и за тях би трябвало да има закон. "
Каракачанов отбрани инспекциите по Черноморието на вицепремиера Валери Симеонов: " Проблемът с туризма е огромен проблем, истината е че до 2 милиарда лв. не влизат в бюджета. Той е вицепремиер, който дава отговор за туризма. Никой ли не знае, че в тези заведения се продават опиати? Той има малко по- друг метод на работа, само че всъщност е прав. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР