На Армията е крайно време някой да излезе и да

...
На Армията е крайно време някой да излезе и да
Коментари Харесай

Не гредите, а главите трябва да им отрежат!

На " Армията " е извънредно време някой да излезе и да каже кой дърпа конците, кой прави селекцията и така нататък, а освен заучени и клиширани изречения, втръснали на всички и изричани от години. Крайно време е някой в действителност да поеме отговорност, да си каже всичко, с цел да няма " скрито-покрито ", само че не да си мие единствено ръцете и да хвърля обвинявания. Там би трябвало да решат дали да е някой или някои, тъй като по този начин не може да се продължава. Клубът от дълго време е изпаднал в безвремие и безтегловност, а апатията от дълго време е забулила Борисовата градина - нещо, което е пагубно.

И в действителност - на тези там би трябвало да се отрежат главите, освен гредите! Лесно е да се приканва за приемливост и да се ръмжи през зъби по какъв начин това или това не отива на публиката на ЦСКА, само че тези горе, управленците, май не желаят да схванат какво им е на почитателите...

През последните десетки няколко години най-влиятелните хора минаха през ЦСКА, заставаха отпред на клуба и си тръгваха по един или различен метод, само че никой не откри сили да каже истината, която се знае, само че витае единствено на избрани равнища в обществото ни.

Нито Илия Павлов, нито Черепа съумяха, едвам желаеха. В последните години се намесиха и такива клоуни като Гърнетата и Лупи, а в ръководството имаше и едни имена, известни във футболните среди като едни от най-вещите в избрани неща - Дуци Симонович и кукловодчето Николай Ишков. Случайно или не...

А футболистите, минали през клуба, попаднаха в действителност в неуместно време, тъй като можеха да се сблъскат ген. Добри Джуров или Чопъра. Тогава нещата щяха да са разнообразни.

Можеха да имат за капитани към този момент починалите Джеки или Туньо, светла им памет, можеха да бъдат съотборници и да разделят една съблекалня с Христо Стоичков, Георги Денев, Димитър Пенев и още куп именити футболисти на армейците. Но...



Лошото е, че нито Ел Маестро ще си каже за болките и проблемите от първото му престояване в ЦСКА, нито Саша Илич ще си отвори устата, а сигурно имат какво да споделят. Визирам тях двамата, тъй като са последните, седнали на " горещия " стол на " Армията.

Със сигурност има още куп такива, които няма да проронят и дума, до момента в който не си вземат и последната стотинка от клуба. Или заради друга причина.

Вчера Грша Ганчев излезе с позиция, подписана и от клуба, несъмнено, в която нищо ново не се споделя - оправдания, от които им се повдига на всички! Миенето на ръчичките не би трябвало да става за сметка на другите, а би трябвало да имаш топки, да излезеш като мъж и да кажеш нещата такива, каквито са! Защото това е почтено.

Някой би трябвало да излезе и да изясни, само че не с недомлъвки, за какво тимът играе по този метод. Играе?! Леле, майко! Извинявам се! По-правилното е за какво тимът не играе нищо, а ядрото беше непокътнато от предишния сезон, бяха доведени нови футболисти, на които всички се кефеха и разпореждаха нови, по-големи очаквания.

Някой би трябвало да излезе и да изясни за какво не престават интригите в съблекалнята, за какво тимът е на групички, въпреки и формиран най-вече от чужденци.

Някой трябва да даде пояснение и за какво не играят младоците в тима, на които сякаш се разчита в контролите, само че по-късно не помирисват и скамейката, а биват запратени в нискоразредни тимове - такива, които май много наподобяват на ЦСКА сега.

Че стадион скоро няма да има - това е повече от ясно, само че нека стане някакво знамение, в което всички толкоз са вперили погледи и таят илюзорни очаквания, типични за нашите географски ширини, за нашата си България, където нещата не стават по естествения метод. Не стават по естествен метод и в ЦСКА. От години.

Но все някой различен е отговорен, никой само че погледна в своята купичка, никой не си призна грешките, даже в огледалото, когато заран си мие зъбите и очите, или си бръсне брадата.

Иначе е елементарно да призоваваш хората да идват на стадиона, без значение от окаяното му положение, в което се намират множеството такива уреди в Украйна след бомбардировките, само че въз основата на какво имаш тези условия и искания?

Някой би трябвало да излезе и да изясни за какво се играе с една и съща скица, в случай, че ЦСКА (уж) разполага с един куп нападатели. Не може на " Армията " да се излиза с един атакуващ футболист и с плеяда бранители, които не могат да опазят и юношки.

Някой би трябвало да излезе и да изясни за какво се отсрочват мачове при започване на сезона - информация минали, а и този. Точно в миг, когато тимът би трябвало да се обиграва, да е напрегнат, да се дава късмет на по-голям брой футболисти, които неизвестно за какво ги назоваваме такива. Отлага се мач с Етър, който едвам през вчерашния ден завоюва първата си точка в шампионата.

По дяволите, треньорите и футболистите на ЦСКА се опасяват от Етър?! Аре, бегай!

Мнозина, не експерти, защото те знаят за какво, само че най-вече почитатели, си задават въпроса кой по какъв начин играе и за какво, по дяволите, въобще носи фланелката на ЦСКА?

Бусато от дълго време е потвърдил, че може да докара инфаркт - дали с отиграванията си с крайници, или от друга безумна интервенция. ЦСКА няма сигурен вратар, колкото и да бутат бразилчето, само че тук е въпросът - за какво не се дава повече късмет на Митко Евтимов?



В отбрана всичко е разграден двор - няма го Матай, а с нелепите си изяви Кох наподобява повече на кукла на конци, която погрешно е ръководена - та той няма една съответно отнета топка, няма заставане, няма отиграване. А на всичкото от горната страна носи и капитанската лента!

Махмутович? Не е съществено!

Вион от дълго време е потвърдил, че единствено се мъчи на терена (явно освен на тренировките) и не става за ЦСКА. А той мъчи и останалите към себе си - почитатели, треньори, съотборници. Единствено може да е от помощ на... съперника.



За крайните бранители няма потребност да се загатва каквото и да било, а сякаш старите футболисти настояват, че бек може да играе всеки. Да, но не! Те не знаят кой с кой се покрива, не помнят да се върнат на позицията си, откакто са създали пробив.

ЦСКА няма едно съответно центриране, футболистите не могат да изпълнят и едно заучено състояние, а по това се познава наученият и огромен тим в днешно време. Уви!

Уж в халфовата линия бяха взети гении - Шагоян-Магоян, Шопов-Мопов, но те рядко помирисват трева, а и се вижда, че са затормозени. Явно от общия декор, просто се сливат с останалите. Май единственият, който знае какво и за какво го прави (поне на този етап) е Ханц, само че " около сухото гори и мокрото ", което значи, че напълно скоро можем да забележим и той по какъв начин " скача надолу ", както преди време се изрази Любо Пенев.

Надолу е скочил от дълго време и Лендсет, който е тотално изменен и даже не наподобява на теоретичен и порядъчен норвежки футболист, каквито са множеството в Скандинавия, а наподобява на бедстващ мигрант, търсейки заслон у нас и претендиращ, че в миналото е играл проведен футбол. Формата му от предишния сезон, когато изигра три-четири читави мача, е паднала толкоз, че надали ще си откри тим в " А " окръжна, в случай че му се наложи и няма управител зад тила си. Неузнаваем!

Туфегджич, Юга... Не, благодаря! Единият е зле нарисувана подигравка, а другият пълен скандалджия, който може да прави всичко друго, само че не и да играе логичен футбол!

В офанзива алените са цялостна нула! Ну-ла! Колко гола вкараха досега през новия сезон? Пребройте си ги сами, че ще е по-лесно.



Назон наподобява на бизон - пълен, нерешителен, неосведомен, безплоден.

Фаетон ще се напасва, ще привиква. Естрада най-вече да стигне до естрадата в парка, да попее еквадорски национални песни - по този начин и по този начин би трябвало да прави нещо свястно, до момента в който се лекува от травма.



Срещу Хебър - тъга, против Крумовград - тъга, против Славия - тъга, против Сепси - покруса. Явно и този сезон за ЦСКА и почитателите на тима ще е покруса и тъга. Поредният провален, следващият жигосан като " трагичен, сложен, неудачен ".

Да, ЦСКА е разграден двор! Да, ЦСКА сега е цялостен ташак - без опрощение! Пълен бардак! А, както знаем - нов бардак със остарели курви не се прави!

Затова час по-скоро би трябвало да се изхвърлят гнилите ябълки и да се даде една торба с пари, с цел да се докарат нови футболисти, които имат качество и на употребяват клуба единствено за трамплин за чужбина.

Крайно време е да се тегли чертата и да се почне на чисто, преди някой да си е теглил въжето!
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР