На Амфитеатър Аполония 2022 ще бъде представен моноспектакълът на Михаил

...
На Амфитеатър Аполония 2022 ще бъде представен моноспектакълът на Михаил
Коментари Харесай

„Аполония” ще зарадва публиката с моноспектакъла „Бум-Бум“ на Михаил Билалов

На Амфитеатър Аполония 2022 ще бъде показан моноспектакълът на Михаил Билалов „ Бум-Бум “ дружно със специфичното присъединяване на Ангел Заберски Бенд. С богатия си опит и гений, артистът ще влезе в ролята на разбойник. Добре прочут и с предходните си изяви на невероятен мафиот, той за следващ път ще завладее публиката с гения си. Персонажът на Билалов ще съчетае забавните му възгледи за живота с богатото му възприятие за комизъм. Спектакълът ще достави доста смях на публиката. По мотив моноспектакъла си Билалов споделя: „ В началото героят ми си напомня с усмивка 90-те, които си бяха “Джурасик парк ” за нарушители, единствено с цел да разбере по какъв начин се е завъртял светът през днешния ден. Какво си е отишло и какво е останало на дъното на бутилката… Но за негово страдание, освен, че нищо не си е отишло, ами и всичко е с краката нагоре. В този смисъл спектакълът в действителност е смях през сълзи. “

Аполония 2022 предлага богата театрална стратегия сред 28 август и 5 септември . На сцената ще бъдат едни от най-любимите български артисти, измежду които Владимир Пенев, Мария Каварджикова, Светлана Янчева, Малин Кръстев, Емануела Шкодрева, Велислав Павлов, Ивайло Христов, Боряна Братоева, Петър Антонов и доста други .  Билетите за всички идни събития можете да откриете в мрежата на - Eventim, а цялостната стратегия за Аполония 2022, може да намерите на формалния уебсайт -.

Едно от най-ярките имена в европейската драматургията ще превземе сцената на 29 август и това е Ясмина Реза . Тя играе в парижкия спектакъл Ла Скала . Малък градски спектакъл Зад Канала ще показа нейната „ Една испанска пиеса “ . В нея феновете ще се насладят на гения на обичаните Владимир Пенев, Мария Каварджикова, Светлана Янчева, Василена Атанасова и Малин Кръстев. Сюжетът на постановката споделя истории за любовта, за суетата, за самосъжалението, за живота, който наподобява на театъра и противоположното.

Народният спектакъл Иван Вазов ще участва с впечатляващата режисура „ Пиано в тревата “ от Франсоа Саган на режисьора Юрий Дачев. Участват Емануела Шкодрева, Велислав Павлов, Христо Чешмеджиев, Вяра Табакова и други.

Любителите на образните изкуства ще имат опцията да видят забавни истории – филмът „ Сърцето на машината “, който трансформира мнението за българското кино и печели  „ Златна роза “ в категориите „ Най-добър пълнометражен филм “ и „ Най-добър сюжет “ на фестивала AFIN в Австралия. Част от актьорския състав са добре познатите Юлиян Вергов, Ивайло Христов, Александър Сано, Башар Рахал, Христо Шопов, Христо Петков, Игор Ангелов, Стоян Дончев и Владимир Замбори. Завладяващата история предизвика фена да се замисли върху тематиката какъв брой е значимо да запазиш индивида в себе си, когато си в нечовешка среда.

Други впечатляващи събития от програмата са постановките: „ Госпожица Юлия “ на спектакъл Възраждане, „ Поразените “ на държавна такса Варна, „ Мислещите тръстики “ на театрална работилница Сфумато, „ Секс, опиати и рокендрол “ на ТБА, „ Станете, с цел да легна аз “ на Сатиричен спектакъл Алеко Константинов, „ Място наречено другаде “ на Юнайтед прес интеренешънъл АРТ, както и прожекциите в лятното кино на Созопол на най-новите български игрални и документални филми „ Жълт олеандър “ , „ Гео Милев в лабиринта на времето “ , „ Януари “ , „ Рибена кост “ , „ Гладиатор “ , „ Жири “ , „ Бягство “ , и „ Мечтател “ .

Фестивалът Аполония 2022 за следващ път ще даде опция на феновете на изкуството да се допрян до българските създатели от всички сфери – кино, спектакъл, музика, изложения, литература, майсторски класове за млади създатели и реализатори. Аполония носи ентусиазъм на всеки, който ще участва в Созопол. 
 

За Аполония:
Празници на изкуствата Аполония са най-големият, дълготраен и огромен арт фестивал в България. Негов уредник е Фондация Аполония, основана през 1991 година Първото издание на Фестивала се организира през 1984 година Ежегодно сцените на Аполония в Созопол притеглят стотици актьори и хиляди фенове на изкуството от България и света. Фестивалът има за цел да запази културните обичаи, както и да поддържа нови гении в региона на всевъзможен тип изкуства.

Повече информация за програмата на Аполония може  да намерите на:
На Фейсбук страницата на фестивала:
И на Instagram страницата на фестивала:
Билети за Фестивала може да закупите от тук: https://www.eventim.bg/bg/artist/praznici-na-izkustbata-apoloni-2021-184/profile.html

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР