На акаунта в Туитър на иранския върховен лидер аятолях Хаменей

...
На акаунта в Туитър на иранския върховен лидер аятолях Хаменей
Коментари Харесай

Напрежение! Върховният лидер на Иран заплаши Тръмп с атака

На акаунта в Туитър на иранския висш водач аятолях Хаменей се появи изображение с текст, което наподобява като апел за нахлуване против Доналд Тръмп, с цел да бъде отмъстено за убийството на върховен боен, съобщи Би Би Си.

В поста има изображение на мъж, наподобяващ на някогашния президент на Съединени американски щати, който играе голф под сянката на военен аероплан или огромен дрон.

„ Отмъщението е неизбежно “, гласи текст в поста.

 Напрежение! Върховният водач на Иран заплаши Тръмп с офанзива

Някои консуматори приканиха Туитър да блокира акаунта на аятолах Хаменей, което по-късно се случи.

Социалната медия блокира авторитетния акаунт на Тръмп по-рано този месец, откакто той разгласява постове, за които бе сметнато, че окуражават насилието, което обхвана Капитолия във Въшингтон.

Ген. Касем Солеймани – под чието управление Иран укрепи проирански групи отвън страната, разшири военното си наличие в Ирак и Сирия и провежда атака против бунтовници в Сирия по време на продължителната революция, бе погубен от американски дрон на 3 януари 2019 година в Багдад.

Тогава Тръмп сподели, че генералът е виновен „ директно и непряко за гибелта на милиони хора “, показва Би Би Си.

Иран отговори, като изстреля ракети по база в Ирак с американски бойци и предизвести с други офанзиви, като аятолах Хаменей сподели, че „ тежко възмездие чака нарушителите “.

В последния негов туит на фарси думата „ възмездие “ е в алено, като текстът продължава: „ Убиецът на Солеймани и този, който го подреди, ще би трябвало да си платят “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР