На Адриан Андреев и Корентен Муте ще бъде наложена финансова

...
На Адриан Андреев и Корентен Муте ще бъде наложена финансова
Коментари Харесай

Андреев и Муте ще бъдат глобени за сблъсъка в Орлеан


На Адриан Андреев и Корентен Муте ще бъде наложена финансова глоба за държанието им на Чалънджър шампионата в Орлеан. След осминафиналния дуел посред им, приключил с победа за българина, сред двамата се стигна до физически конфликт, като само бързата интервенция на съдията предотврати още по-сериозна ескалация на напрежението.

Според L’Equipe и на двамата ще бъде наложена санкция в размер на 10 хиляди евро. Във френските медии се появи информация, че абсурдът сред Андреев и Муте е траял в съблекалнята след мача, само че треньорът на международния №69 отхвърли това да се е случвало.

Седмица по-рано Андреев победи Муте на различен Чалънджър осминафинал – този в Генуа, като съгласно треньора на Муте е допустимо това да е повода за натрупалото се напрежение сред двамата тенисисти . По време на загрявката, когато Андреев излезе на мрежата, с цел да упражнява волета, Муте на няколко пъти насочи мощни топки към тялото на третата ни ракета.

След мача Муте показа своята позиция за спора посредством обява в Instagram. Според французина Андреев го е псувал, след което му е предложил да се видят след дуела, само че когато моментът за това е настъпил, българинът е бил придуржаван от защитата. Муте бе безапелационен, че не се усеща отговорен и няма да се извини за държанието си.

От своя страна в изявлението след дуела Андреев разкри, че спорът сред двамата фактически се е зародил в Генуа седмица по-рано.

„ Муте непрекъснато ме дразнеше по време на мача. Започна да го прави още в Генуа, след което ме питаше какъв ми е казусът. Аз нямам проблем с него. Победих го, а той ми сподели да се ш**ам. Той има проблем с мен, а не противоположното “ – сподели българският тенисист.

Случилото се обаче не се отрази отрицателно на Андреев и той доближи до полуфинал, който бе негов втори следващ на равнище Чалънджър. В резултат на мощното си показване българинът се изкачи до рекордната за него 211-а позиция в ранглистата.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР