На 93 години почина Барбара Уолтърс - първата жена водеща

...
На 93 години почина Барбара Уолтърс - първата жена водеща
Коментари Харесай

Почина Барбара Уолтърс - първата жена водеща на новини в САЩ


На 93 години умря Барбара Уолтърс - първата жена водеща на вести в американска телевизия.

" Барбара Уолтърс умря спокойно в дома си, заобиколена от обичаните си хора ", заяви публицистът Кинди Бергер, представен от Би Би Си.

“Тя беше неуморен справочник. Ако я помните като публицист, който размива границите сред новините и развлеченията, може би не сте се объркали. Нейните въпроси обаче постоянно бяха директни “, разяснява National Public Radio.

Родената в Бостън при започване на Голямата меланхолия през 1929 година Уолтърс е носителка на 12 награди " Еми ".

Снимка: Ройтерс


От Ричард Никсън до Доналд Тръмп

Освен всички президенти на Съединени американски щати от Ричард Никсън до Доналд Тръмп, тя интервюира и кубинския Фидел Кастро и съветския Владимир Путин.

През десетилетията Уолтърс слага редица сложни въпроси. Тя е единствената, която организира телевизионно изявление с египетския президент Ануар Садат (1970-1981 г.) и израелския министър председател Менахем Бегин (1977-1983 г.) по време на мирните им договаряния през 1977 година През 1999 година записва първото огромно изявление с Моника Люински.

Със Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи

През декември 2011 година желае коментар от президента на Сирия Башар Асад за бруталните репресии против протестиращите.

„ Виждали сте, евентуално, фотосите на египетския президент Мубарак в пандиза, както и фрагменти от убийството на Муамар Кадафи в Либия. Страхувате ли се, че вие ​​може да сте идващият? “, запита Барбара Уолтърс. Тя към този момент беше водила диалози със Саддам Хюсеин и Муамар Кадафи.

Прекосява 13 000 км поради гибелта на Майкъл Джексън

Нейната упоритост и спортен дух в никакъв случай не я оставят. Когато Майкъл Джексън умря през 2009 година, Барбара е на отмора във Виетнам и прекосява 13 000 км и доста часови зони, с цел да се срещне със фамилията на Краля на попа в Лос Анджелис.

Снимка: Ройтерс

Филми за „ Оскарите “

От 1981 година до 2010 година всяка година тя показва филми за вечерта на „ Оскарите “, в който включва изявленията с номинираните артисти и други звезди.

Страхът от финансов колапс – мотор за развиване

Барбара Уолтърс е родена на 25 септември 1929 година – единствено месец преди краха на Уолстрийт, който слага началото на Голямата меланхолия. По-късно тя споделя, че през целия си живот е била водена от страха от финансов колапс.

Барбара постоянно би трябвало да остава в дома си с по-голямата си сестра Джаки, която има умствено увреждане. Уолтърс споделя, че това я учи на самообладание и съпричастност.

Техният татко ръководи нощни клубове и постоянно отсъства от у дома.

„ Чрез него знаехме за блестящия живот и прелестните шоу стратегии на девойките и огромните звезди като Франк Синатра и Милтън Бърл (американски артист и комедиант – бел. ред.). Много хора биха завидели на този живот. Но аз не желаех това. Исках баща да си е у дома “, споделя Барбара.
Снимка: Ройтерс

Тя стартира кариерата си в публицистиката през 1961 година в NBC, където става продуцент на сегмент от истории за ползите на дамите.

Издига се в редиците на доминираната от мъже промишленост, с цел да влезе в историята през 1974 година, когато става първата жена ко-водещ на американска новинарска стратегия в утринното предаване Today Show на NBC.

„ Тя постоянно трябваше да чака, с цел да зададе четвъртия въпрос, тъй като виновните мъже не ѝ позволяваха да попита първа, само че тя „ натискаше “ и постоянно задаваше най-умните въпроси “, споделя Андреа Мичъл, нейна колежка.

През 1976 година Барбара се причислява към ABC News. Когато става първата жена водеща на вести в мрежата във вечерната емисия на малкия екран, невижданата ѝ заплата от 1 млн. $ я трансформира в медийна суперзвезда.

„ Тя обичаше освен да отразява сериозните тематики, включваше се и в по-леката и занимателна страна на малкия екран, която също отразяваше нейните ползи и апетити. Барбара се свързваше с публиката и знаеше, че аудиторията има и тези безредици “, споделя Дейвид Уестин.

В продължение на повече от половин век този Барбара Уолтърс се утвърждава като насочен публицист, който освен предотвратява „ финансовата злополука “, от която се бои, само че построява и една от най-забележителните кариери в телевизионните вести.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР