На 92-годишна възраст почина и вторият от създателите на изключително

...
На 92-годишна възраст почина и вторият от създателите на изключително
Коментари Харесай

Създателят на комиксите за Астрикс и Обеликс почина на 92 години

На 92-годишна възраст умря и вторият от основателите на извънредно известните френски комикси за двамата галски герои Астерикс и Обеликс.

За гибелта му оповестиха от фамилията на илюстратора и показаха, че повода е болест на сърцето и не става дума за ковид.

Снимка: Getty Images

През 1959 година дружно с писателя Рене Гусини стартират да пишат и рисуват приключенията на двамата гали, които пият магическа запарка за мощ, с цел да се борят против римската империя. Комиксите стават толкоз сполучливи, че двамата стартират да се занимават единствено с това.

Снимка: Getty Images

След гибелта на Гусини през 1977 година, Юдерзо самичък продължава известната поредност. Той се занимава с комиксите за Астерикс и Обеликс до 2011 година, когато се пенсионира и остава приключенията на двамата гали в ръцете на други хора.

Снимка: Getty Images

Албер Юдерзо е десетият най-често превеждан френски създател.

За новите комикси научете тук:
Астерикс и Обеликс се завръщат в нов комикс през октомври Новите създатели са първите с комикс от поредицата след отдръпването на Юдерзо/ Госини през 2011г. Героят Астерикс стана на 50 години За юбилея на пазара беше пусната следващата брошура с приключенията на боеца от антична Галия
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР