На 9 юни 2022 г ще се проведе пълномащабно учение

...
На 9 юни 2022 г ще се проведе пълномащабно учение
Коментари Харесай

Предстои пълномащабно учение „Тунел „Габрово”-2022“

На 9 юни 2022 г ще се организира пълномащабно обучение „ Тунел „ Габрово ”-2022 “ това стана ясно по време на среща на заместител регионалния шеф Ивелин Стоянов с представители на институциите, които имат отношение към организацията и провеждането му – РД „ ПБЗН “ Габрово, КАТ – Габрово, ОПУ – Габрово, Център за незабавна здравна помощ, Български червен кръст – Габрово, отдел „ Автомобилна администрация “.

Учението беше планувано за края на 2021 година и отсрочено, заради усложнената епидемиологична конюнктура в района, затварянето на „ Прохода на Републиката “ и пренасочване придвижването на леките коли през прохода „ Шипка “. Това постанова актуализация на проектите и обвързваните нормативни документи, което се прави все още.

Очаква се, при пораждане на образователната обстановка, силите на Единната избавителна система да проведат дейности за гасене на пожара и избавяне на хората от злополука в тунел „ Габрово “. На потърпевшите би трябвало да бъде оказана първа здравна помощ и психическа поддръжка на място, както и превозване на тежко потърпевшите до болнично заведение. Ще бъде основана краткотрайна организация за контролиране на придвижването в региона на произшествието. Ще се отработят дейности по ръчно ръководство на системите за сигурност в тунела – помпена група за противопожарно водоснабдяване и насилствена механична вентилация.

Учението е обвързвано с обезпечаване на дейно и съответно реагиране на способените органи при приемане на сигнал за пътнотранспортно произшествие с потърпевши и пожар в авто тунел. Целта е възстановяване и проиграване на координацията и взаимоотношението сред съставните елементи на Единната избавителна система в Габровска област и повишение на готовността за реагиране при катастрофи в пътни тунели.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР