На 9 юли 2020 г. IAB България ще представи резултатите

...
На 9 юли 2020 г. IAB България ще представи резултатите
Коментари Харесай

IAB България ще представи резултатите от проучването за обема на дигиталната реклама у нас AdEx 2019

На 9 юли 2020 година IAB България ще показа резултатите от изследването за размера на цифровата реклама в България AdEx 2019 . Данните за българския пазар ще бъдат показани и в подтекста на главните трендове в Европа, размера на вложенията по промишлености, както и класацията на 100-те най-големи рекламодатели в цифрова среда в България. Събитието ще се организира онлайн през платформата ZOOM, а достъпът до него ще бъде свободен.

Регистрирай се за уебинара на този адрес.

„ Организирането на AdEx в изискванията на COVID-19 беше извънредно предизвикателство и желая да благодря на всички участници, които откриха време да подадат данните си, както и на сътрудниците от IAB и от ИПСОС, с които работихме по плана. Много ценим и поддръжката на БАКА, които за втора година приканиха членовете си да вземат участие “, сподели Чавдар Димов, управител пазарни изследвания в Икономедиа и началник на комисията за изследвания на IAB България.

„ Тази година за първи път успяхме с сътрудници специалисти от комисията за изследвания да естимираме сами данните за Фейсбук, YouTube и Гугъл search. Щастлив съм, че от IAB Europe оцениха и поддържаха работата ни “, добави той.

AdEx е единственото изследване, което демонстрира какъв е размерът на вложенията на рекламодателите в цифровата среда у нас. То се организира всяка година от 2010 година насам, като за задачата IAB Бъгария кани за присъединяване издатели и рекламни организации. Партньор на изследването и тази година е ИПСОС България – една от най-големите организации за маркетингови проучвания в световен мащаб. Българската вълна на изследването се включва и в AdEx Benchmark Survey на IAB Europe, с която организацията показва общата картина на европейския пазар на цифрова реклама.

AdEx показва чистия пазар в съществени категории на интернет рекламата – дисплейна, търсене, разгласи и справочници, нейтив и PR и други Отделно изведени са и основни видове като видео рекламата и обществени мрежи. Има оценка на локалните вложения във Фейсбук, YouTube и Гугъл search. Важна част от AdEx изследването е и класацията на Топ 100 рекламодателите в интернет, както и класацията по промишлености.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР