На 9-ти юни гост на ИНУ Христо Ботев“ – Плевен

...
На 9-ти юни гост на ИНУ Христо Ботев“ – Плевен
Коментари Харесай

Знаме - част от огромния български флаг от роженските поляни, получи ИНУ „Христо Ботев“ – Плевен

На 9-ти юни посетител на ИНУ „ Христо Ботев “ – Плевен беше Галина Мирчева – притежател на овцеферма в с. Петърница и член на Управителен съвет на Национална овцевъдна и козевъдна асоциация в България.

Повод за визитата бешеда се срещнат колективъти учениците с акцията за набиране на средства за създаване на най-високото знаме в Европейския съюз и на най-висока надморска височина в света.



Целта на самодейността е да се построи монумент на българския трикольор на Роженските поляни – емблематично място за вярата ни в корените и традициите, където се организира най-общобългарското събитие – Роженския събор. Знамето ще бъде с рекордната височина от 111 метра, върху 1 декар повърхност, което е алегорично показване на площта на родината ни, а единицата сама по себе си е знак на начало и единение.

Върху постамента ще бъде гравирана картата на България, както и послания от всяка една област на страната. Посланието на Област Плевен е „ Българи, да пазим най-големия си капитал – хората! “.

ИНУ „ Христо Ботев “ получи като подарък от Галина Мирчева знаме, което е част от всички 11100 флагове, направени от големия български байрак, който през 2019 година беше ситуиран на роженските поляни. Знамената се продават за събиране на средства в поддръжка на самодейността „ Пилон Рожен “.



Цветелин Горанов – шеф на ИНУ „ Христо Ботев “ приветства самодейността и с горделивост означи, че е извънредно значимо да има повече същински българи, които да милеят по този начин за своята татковина. Той разясни, че такива родолюбиви начинания са приоритет, защото с патриотичното образование е обвързвана и нововъведението на учебното заведение.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР