На 9-ти ноември 2023 г. Основно училище Йордан Йовков“ гр.

...
На 9-ти ноември 2023 г. Основно училище Йордан Йовков“ гр.
Коментари Харесай

112 г. от създаването си и 143 г. от рождението на своя патрон отбеляза ОУ „Йордан Йовков“

На 9-ти ноември 2023 година Основно учебно заведение „ Йордан Йовков “ гр. Плевен тържествено означи 112 години от своето основаване и 143 години от рождението на своя патрон - класикът на българската литература, непостижим занаятчия на късия роман.

След обичайното приветствено слово на шефа Тодор Трайков,приветствие сервира и Албена Тотева - шеф на РУО - Плевен.



Сред гостите на празника бяха Весела Йотова – шеф на НУ „ Патриарх Евтимий “ гр. Плевен и Цветелин Горанов - шеф на ИНУ „ Христо Ботев “ гр. Плевен, които сервираха цветя.



С пъстра и занимателна стратегия, учениците почтено уважиха паметта на патрона на учебното заведение и демонстрираха, че помнят своите корени и почитат българските обичаи. Публиката се наслаждения нанародни танци, изпълнени от групата, участваща в Национална стратегия „ Заедно в изкуствата и в спорта “ с хореограф Джейлян Демирев, както и на осъществяванията на вокалните групи „ Белите лястовички “ с началник господин Евгени Лилов и „ Ритми “ с началник Веско Георгиев.



Нека животът ни е изпълнен с безстрашие и фантазии и да помним безсмъртните думи на Йовков: „ С страдания, с несгоди е цялостен тоя свят, само че въпреки всичко има нещо, което е хубаво, което стои над всичко друго - любовта сред хората ”.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР