На 9-ти и 10-ти юни в Пловдив ще се проведе

...
На 9-ти и 10-ти юни в Пловдив ще се проведе
Коментари Харесай

Идеатон за подобряване качеството на въздуха

На 9-ти и 10-ти юни в Пловдив ще се организира събитието „ Идеатон за въздуха: Кварталите на бъдещето “. Инициативата е на Община Пловдив и Purpose Climate Lab и цели да насърчи гражданското присъединяване на разнообразни заинтригувани страни по въпросите свързани с възстановяване качеството на въздуха в града. Стартът на двудневния абстрактен маратон ще бъде даден в 10:00 ч. във Висшето учебно заведение по агробизнес и развиване на районите /Земеделски колеж/. По време на събитието участниците ще мислят над хрумвания, които да подобрят качеството на въздуха в Пловдив. Отборите ще бъдат водени от ментори, част от разнообразни експертни институции и цивилен организации, които ще им оказват помощ да стигнат освен до изобретателни, само че и до на практика насочени хрумвания. Завършените оферти ще бъдат показани на Община Пловдив във финалния ден на събитието, а най-хубавите измежду тях ще имат действителен късмет да бъдат осъществени на процедура.

„ С това събитие желаеме да се обърнем към жителите и да чуем техния глас и хрумвания по отношение на подобряването на качеството на въздуха и средата на живот в нашия град. Бихме желали да разберем по какъв начин те виждат решението на този въпрос и да почерпим дружно опит и хрумвания. В края на краищата въздухът е тематика, която визира всички и за нас е значимо да създадем условия за публично мислене и работа. Стига да има положителни и реализуеми хрумвания, за нас ще бъде наслаждение да ги използван в процедура “, разяснява зам.-кметът по екология Анести Тимчев.

В рамките на самодейността всеки тим ще мисли върху съответна тематика, обвързвана с качеството на въздуха, като гражданско присъединяване и самодейност, превоз, зелени площи, битово отопление, съдействие с научни институции, поддръжка от бизнеса и др.  Обединяващата задача за тимовете ще бъде да помислят по какъв начин решенията, които взимат, могат да бъдат действително приложени на микрониво – да вземем за пример на улицата, в квартала и общността.

Гражданите, които желаят да се включат в Идеатона, могат да се запишат за присъединяване на следния линк: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfCOYA1k9LKUqDgxM_SHyN7IlZYoj3qlBT4gBJPmuoMjQtt0g/viewform

Основната цел на събитието е да подсигури оптимално гражданско присъединяване, а интерес към него към този момент има от разнообразни групи, измежду които възпитаници, родители и даже представители от клубовете на пенсионера в града.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР