На 9 октомври от 18:30 часа в кино Одеон документалният

...
На 9 октомври от 18:30 часа в кино Одеон документалният
Коментари Харесай

Месецът на Йордан Радичков в кино Одеон започва с Черказки хроники

На 9 октомври от 18:30 часа в кино " Одеон " документалният филм " Черказки летописи " за живота и творчеството на Йордан Радичков ще даде начало на събитията по случай 95 години от рождението му. " Черказки летописи " - филмът от 1999 година на режисьора Димитър Петков съставлява съкровен диалог с създателя за цялата галактика на Йордан Радичков.

В рамките на един месец феновете на творчеството на Йордан Радичков ще имат опция да се срещнат с всички пълнометражни филми, основани по историите на неповторимия българския публицист. В тази изчерпателна гледка на Радичков в киното ще бъдат включени някои от по-малко известните филми, основани по творчеството на създателя, както и късометражни заглавия.



Пътят на Йордан Радичков в екранните изкуства е привързан с редица от най-големите имена в историята на българските кино и спектакъл.

Сред режисьорите от няколко генерации, протегнали ръка към творчеството на създателя, се подреждат имената на Зако Хеския, Бинка Желязкова, Крикор Азарян, Андрей М. Паунов, Доньо Донев, Наум Шопов, Христо Христов, Георги Дюлгеров и доста други.



Във филмите, трансформирали се в класика за българското кино, феновете ще разпознаят цяла плеяда от обичани артисти като Стоянка Мутафова, Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Константин Коцев, Георги Георгиев-Гец, Григор Вачков, Велко Кънев, Петър Слабаков, Руси Чанев, Илка Зафирова, Катя Паскалева, Васил Михайлов, Тодор Колев и още обичани гении.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР