На 9 октомври, от 17:15 ч. отец Дончо Александров ще

...
На 9 октомври, от 17:15 ч. отец Дончо Александров ще
Коментари Харесай

Отец Дончо Александров представя в Шумен третата си книга

На 9 октомври, от 17:15 ч. отец Дончо Александров ще показа в Регионална библиотека „ Стилиян Чилингиров ” книгата си „ Светлината на живота ”.

Изданието включва над тридесет есета, отдадени на тематики като щастието и позитивното мислене, милосърдието, благосъстоянието и бедността, лайк манията, страха и вярата, молитвата, смисъла на поста, служението, общението и взаимността, възкресението и прераждането и други Целта на създателя е да предизвика интереса освен по-близо стоящите до християнската проблематика, само че и тези, които са по-далеч от нея, само че желаят да научат повече за вярата и да обогатят общата си просвета.

Отец Дончо Александров е предстоятел на храм „ Св. Атанасий ” във Варна, само че служи и в храм „ Успение Богородично ” в града и от двадесет години изнася обществени беседи на християнска тема. Инициатор, основател и редактор е на сп. „ Амвон ”, в. „ Православен глас ” и детското списание „ Камбанка ”, издавани от енорията при храм „ Св. Атанасий ”. През годините е измежду водещите на рубриката „ Път към храма ” в програмата на Регионалния ефирен център на Българска национална телевизия във Варна, както и водещ на рубриката „ Амвон ” на Телевизия „ Черно море ” и чест посетител в рубриката „ Неделна проповед ” на Радио Варна. Автор е и на книгите „ 170 години храм „ Св. Атанасий ” – Варна ” и „ Жажда за религия ”, както и на голям брой публикации, оповестени в периодическия щемпел и онлайн платформи.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР