На 9 майпрез 1945 година се слага край на най-големия

...
На 9 майпрез 1945 година се слага край на най-големия
Коментари Харесай

Кметът: 9 май е повод за равносметка за пагубните последствия, до които води всяка война

На 9 майпрез 1945 година се поставя завършек на най-големия и кръвопролитен спор, който човешката история познава – Втората международна война. На тази дата означаваме годишнината от историческата Декларация на френския външен министър Робер Шуман. В своя тирада през 1950 година в Париж той споделя своята концепция за нова форма на политическо съдействие в Европа, която ще направи войната сред европейските нации немислима.

Това поставя основите на основаването на една организация, която сплотява в едно семейство страните от Стария континент – Европейския съюз.

" Приемането на България в тази организация е осъществената фантазия страната ни да е равноправна на всички европейски страни и нашият народ да живее по демократичните закони.

Днес ние с горделивост споделяме, че сме част от Европейския съюз с богатото си културно-историческо завещание. Нашите учени, инженери, лекари и хора от разнообразни професионални сфери дават своя принос за по-доброто бъдеще на човечеството ", написа кметът Димитър Николов в привет до бургазлии за Деня на Европа.

" За страдание през днешния ден в Европа още веднъж ехтят оръжия и умират почтени хора. Военният спор, който се води близо до нашата територия ни изправя пред нови тествания.

Затова днешният ден е мотив още веднъж да си дадем равносметка за пагубните последици, които води след себе си всяка война, и да потърсим смисъла в концепциите за единна Европа. Нека те бъдат основа за намирането на решение в актуалната обстановка, която изправя пред тестване освен Европа, само че и света ", се споделя още в приветствения адрес на кмета Димитър Николов.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР