На 9 май в Москва, Санкт Петербург и още 26

...
На 9 май в Москва, Санкт Петербург и още 26
Коментари Харесай

Над 130 модела оръжия ще бъдат показани на Парада на победата в Москва на 9 май

На 9 май в Москва, Санкт Петербург и още 26 огромни съветски града с военни паради ще се празнува 77-ата годишнина от успеха на Съветския съюз над нацистка Германия във Великата отечествена война. Ще вземат участие близо 65 000 души, ще бъдат показани към 2400 модела въоръжения и военна техника, както и над 460 летателни апарата. Това заяви министерството на защитата в Москва, написа „ Росийская газета “.



Министерството показва на уеб страницата си интерактивна карта на местата, където на 9 май ще отекнат артилерийски салюти. В Москва за салюти и фойерверки ще се употребяват над 70 пускови установки и повече от 11 000 единици пиротехника, прибавя официозът.

В Парада на успеха на Червения площад в Москва ще вземат участие 11 000 души, ще се показват 131 модела оръжия и 77 летателни апарата, показва „ Известия “, като се базира на военния министър Сергей Шойгу. Изданието помества на уеб страницата си фрагменти от нощна подготовка на парада в столицата.

Шейсет и два самолета участваха през вчерашния ден в подготовка на въздушната част от парада в Москва, осведоми и „ Комсомолская истина “. Сред тях се показват по-специално стратегическите ракетоносци Ту-160 и Ту-95МС, а също по този начин многоцелевият изтребител от пето потомство Су-57. Според вестника осем изтребителя са прелетели над града в група във формата на буквата Z, станала знак на войната в Украйна, наричана от Кремъл „ специфична военна интервенция “. В тренировката са взели участие и авиационни групи за върховен пилотаж.



По Червения площад на 9 май ще дефилират 33 представителни блока военнослужещи, означи по-рано военното ведомство, представено от „ Комсомолская истина “. Въоръжените сили на Русия ще покажат танкове Т-72Б3М, Т-90М и най-новите Т-14 „ Армата “. Зрителите ще видят за пръв път реактивни системи за залпов огън „ Торнадо-Г “. Ще бъдат демонстрирани ракетни комплекси „ Искандер-М “ и Ярс “, противоракети С-400, „ Бук-М3 “ и „ Тор-М2 “, бойни роботи „ Уран-9 “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР