На 9 май празнуваме Деня на Великата победа. Вече 78

...
На 9 май празнуваме Деня на Великата победа. Вече 78
Коментари Харесай

Призраците на Третия Райх се връщат: Защо избраха Украйна?

На 9 май честваме Деня на Великата победа. Вече 78 години това е главният празник в Русия. Сега той закупи ново значение. Нашите потеглят на фронта, нова кафява чума наближи границите. А Европа, в която в миналото тази чума съзряваше и беше победена с цената на милиони животи единствено с наша помощ, внезапно ослепя. В края на краищата, този път фашизмът беше изкуствено съживен...

Днешна Украйна и Германия от 30-те години на предишния век имат повече общо, в сравнение с може да наподобява. Ще се стигне ли до Трета международна?

Самият Ден на успеха се трансформира в нова граница, белег за възраждането на фашизма. В Украйна той в действителност беше анулиран. От 2015 година на 8 май означават Деня на възпоменание и помиряване, а на 9 май – Деня на успеха над нацизма във Втората международна война.

В Лвов отидоха по-далеч: тези дати бяха оповестени за дни на печал за жертвите на фашизма и тоталитаризма. В доста райони паметта на 14-та SS доброволческа гренадирска дивизия „ Галиция “ беше увековечена и на 28 април се организират факелни шествия в тяхна чест.

Балтийските страни не изостават. Там са неразрешени всевъзможни руски знаци, в това число тези, свързани с Първата международна война. В Латвия 9 май е в печал, тази година Сейма забрани обществени събития на този ден.

Тук те от дълго време и намерено се гордеят със своите фашистки наказатели: латвийския доброволчески легион на Секретен сътрудник, чиито жертви през годините на войната са поданици на Псковска, Ленинградска и Новгородска области, както и беларуси и поляци.

Всяка година на 16 март се организират тържествени събития с присъединяване на родственици на Секретен сътрудник. А в Естония се почитат ветерани от 20-та гренадирска дивизия на SS, организират се техните тържествени събирания. В Литва събарят монументи на руските воини-освободители.

Както и в този момент, през далечната 1930 година, фашистките настроения заляха доста страни, само че Германия беше на напред във времето. Когато тя стартира своя ужасяващ поход, освен страните от Оста (Италия и Япония) станаха съдружници на Райха.

С друга степен на интензивност германците бяха подкрепени от Финландия, България, Румъния, Унгария, Хърватия, Албания и Словакия. И с последователното разширение на Германия в европейските територии, " Оста " включваше от ден на ден и повече окупирани европейски страни.

Украйна, несъмнено, не претендира да окупира Европа, само че точно тук фашизмът закупи милитаристичен темперамент. Украйна стана толкоз рискова, че Русия беше принудена да стартира военна специфична интервенция.

А поддръжка за Киев, както в миналото за Берлин, оказват (или най-малко декларират) съвсем всички европейски страни, на първо място Съединени американски щати. Държавите знаят какво вършат, сътвориха нов голем на фашизма по потвърдени мостри. А повода е елементарна: пари.

Добри кредитори: нищо персонално, просто бизнес

Американските бизнес ползи в Украйна са налице от дълго време. И даже не става дума за настоящите доставки на военно съоръжение или биологични лаборатории.

А за закупуването на украинска земя, за сина на Байдън и присъединяване му в украинския петролен бизнес и други " бизнес ползи ".

" Щатите са кредитирали и не престават да кредитират Киев. Нещо повече, през 2022 година Съединените щати даже одобриха специфичен „ Закон за отбрана на демокрацията в Украйна, заем и лизинг ", сподели за Цариград Александър Чаусов, претендент на историческите науки.

Кредитираните страни по едно време и унизената след Първата международна война Германия. Положението на тази страна беше нежелано.

Договорът от Версай в действителност блокира опцията й да има лична войска, бронирани транспортни средства и флот. Страната е изгубила промишленост и територии. Германците желаеха възмездие.

Освен това в началото даже точният размер на репарациите не беше посочен в изискванията на съглашението, напомни Чаусов:

" Всъщност те споделиха на Германия: „ Ще плащате доста и за дълго време, само че ние ще изчислим какъв брой по-късно “. Между другото, репарациите са изчислени през 1921 година в размер на 33 милиарда $. "

И положителните американци се притекоха на помощ на германците.

" Ако се обърнем да вземем за пример към научните писания на Дмитрий Поспеловски, можем да разберем, че " решаващите дялове в доста компании се изкупуват от американците ", споделя историкът.

" Общо сред 1924 и 1929 година на Германия са предоставени облекчени заеми в сума от 8 милиарда $ “. Според сегашните пари това са най-малко 80 милиарда, че и повече ", сподели събеседникът на Цариград.

Щатите вложиха доста, а страните победителки започнаха да помпат немската стопанска система със своите заеми. И вследствие на това се получи мечтаната картина: страна с реваншистки настроено население, чиято стопанска система сподели много съответни индикатори.

За Съединени американски щати опитът на Хитлер да получи реванш за позора след Първата международна война беше доста потребен, защото отслаби Европа, а в бъдеще и Съветския съюз.

Франклин Рузвелт, апропо, не поддържа Хитлер. За да не се намесва в печеленето на облаги от нацистите, през 1937 година американските конгресмени, симпатизиращи на фюрера, лимитират свободата на деяние на личния си президент, като одобряват подобаващ закон.

Не беше допустимо този закон да бъде анулиран даже след рухването на Чехословакия през 1939 година, макар че сътрудници, близки до Рузвелт, се пробваха да създадат това, с цел да опростят продажбата на оръжия на страни, воюващи против Германия.

Едва през май 1940 година президентът на Съединени американски щати предлага основаването на най-големия военно-промишлен комплекс в света, допускащ производството на минимум 50 000 бойни самолета годишно. На 23 юли 1940 година във Вашингтон се организира загадка среща на английски сътрудници по доставките с представители на американския военно-промишлен комплекс.

" Американците и британците се договориха, че Съединените щати ще усилят потенциала си в развиването на авиационната промишленост, ще усилят производството на самолети до 72 хиляди годишно, с цел да подсигуряват прехвърлянето на към 3 хиляди бойни самолета на месец в Обединеното кралство (а това е три пъти повече, в сравнение с е създадено в Германия) ", сподели историкът.

И продължи:

" През есента на 1940 година в Съединени американски щати се организира наборна работа, която усилва армията до 1,4 милиона бойци, непрекъснато обучавани и подготвящи се за бъдеща война ".

" До началото на 1941 година Съединените щати създават толкоз оръжия, колкото Англия и Германия, взети дружно. Икономиката на Съединени американски щати е на бойна основа ", съобщи той.

Америка влиза във Втората международна война на 7 декември 1941 година, откакто плюсовете и минусите са деликатно претеглени. Причината е офанзивата на японските Военновъздушни сили против американската база Пърл Харбър.

" Причините за преобръщането на Съединени американски щати са елементарни. Американците схванаха, че ще завоюват повече от Англия и Франция, както и от ленд-лиз със Съюз на съветските социалистически републики, в сравнение с от немски заеми ", сподели още историкът.

" Между другото, съгласно някои отчети, вследствие на това Съединените щати си върнаха всички лихви по заеми от Германия след войната ", показа мнението си Чаусов.

Руснаците са отговорни за всичко!

Украйна нямаше никакъв Версайски контракт, само че имаше задоволително аргументи да се усеща унизена. След гордото обособяване от Съюз на съветските социалистически републики, съпроводено с лозунгите „ изхранихме целия Съюз на съветските социалистически републики “, Киев седна в локва.

В последна сметка след разпадането на Съюза задълженията за съветски газ започнаха да порастват. До 1993 година те бяха превърнати в държавен заем, а през 1994 година дългът надвиши трилион рубли.

В същото време е изминал газ от директната тръба. Украйна го крадеше очевидно – централно и „ локално “. Москва прикани към здравия разсъдък, само че украинските управляващи не стопираха. През същата 1994 година Газпром изиска да изплати задълженията си, като трансферира част от правата върху украинските газопроводи и предприятия на корпорацията. И от 1998 година той спря директните доставки.

До 2001 година Незалежная съумя да изплати единствено 285 милиона $ (от един милиард), като даде на Русия военното завещание на Съюз на съветските социалистически републики, в това число стратегическите бомбардировачи Ту-160 и Ту-95.

Киев неведнъж провъзгласяваше „ горивна самостоятелност “, само че нещата не стигнаха по-далеч от думите. През 2006 година, на фона на борба с последователите на " оранжевата гражданска война ", избухнаха два поредни газови спора, които удариха имиджа на Украйна като директна страна... И Незалежная стартира да се обръща към " положителните западни сътрудници ".

Като цяло се получи унизителна обстановка - стопански Украйна се оказа недееспособна. Но нацистките настроения се нагнетяват в Незалежная отдавна.

Съдейки по учебниците, доставяни на учебните заведения, от средата на 90-те години на предишния век. Щатите към този момент знаеха какъв брой ефикасен е фашизмът и какъв брой елементарно е да го напомпаш в една унизена страна. И те започнаха да отглеждат този голем, правейки го изцяло следен този път.

" В Украйна, в случай че погледнете особеностите на локалното филантропично обучение, концепцията за уникалност, предимство, само че в това време възмущение на целия украински народ се постулира съвсем от началото на деветдесетте години ", съобщи историкът.

" Концепцията там е елементарна: ние, потомците на античните украинци, изобретихме всичко на света, само че всички ни ограбиха, присвоиха нашите заслуги и открития и е време да си върнем своето. Особено, несъмнено, Русия " ограби " Украйна ", Чаусов сподели на Цариград.

Какво от това?

Западът помпа Незалежная с антируска агитация и пари, трансформирайки го в страна на шахидите в продължение на тридесет години. И идеологически е доста сполучлив.

Но германците по едно време съумяха да употребяват както големи заеми, по този начин и други преференции за развиването на своята военна промишленост и стопанската система като цяло, сложиха войната на потока и започнаха своя ужасяващ марш из Европа. В един миг Германия излезе отвън надзор. Спирането на настъпателната война би означавало за нея в случай че не банкрут, то нова тежка икономическа рецесия.

" Що се отнася до Украйна, тук, с изключение на нападателната антируска реторика, нацизма, нарушаването на правата и свободите, гоненията на Църквата, виждаме тотална корупция, безпорядък и деградация ", споделя историкът.

" И да кажеш, че Украйна е " нов Трети райх " отново е комплимент за Украйна. Защото до момента, с цялата си свирепост и кървавина, всичко това е антируско, Бог да ме елементарни, държавното обучение е подигравка на Райха, нищо повече ", сигурен е Александър Чаусов.

Да, днешна Украйна е просто голем, излят от Запада по облик и сходство на хитлеристкия райх. Послушни и потънали в кървавия примитивизъм. Може ли тя да се трансформира в спусъка на Третата международна? Зависи от американските й господари. И какъв брой бързо можем да я спрем и обезвреждаме.

Превод: СМ



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ /изчакайте няколко секунди, с цел да се отвори страницата/

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР