На 9 май попаднах на предаване на Парада на победата

...
На 9 май попаднах на предаване на Парада на победата
Коментари Харесай

За Парада на Победата, Путин и други неща

На 9 май попаднах на предаване на Парада на успеха на Червения площад на Москва. Имаше доста патриотични песни от Великата отечествена война. И попаднах на доста песни отдадени на президента Путин. Бях изненадан- от силата и наличието на песните- сътворени не от публични композитори, а дори от самите реализатори.

Това, което се споделяше в песните във връзка с Путин, беше нескривана адмирация и задоволство, че Русия има водач, който е върнал гордостта на съветския народ, потиснат след разпадането на Съветския съюз, и изпаднал в състояние на зависимост на западния свят. Това са песни против опитите на този свят да изолира и подчини Русия на своите ползи, да наложи свои, непознати на този народ полезности, да третира тази страна като второстепенна мощ, която с цел да бъде държана в послушание като бъде обградена отвред от военни бази на Съединени американски щати и НАТО Това се песни за това, че Путин уверено се е противопоставил желанията Русия да бъда разчленена и вечно да и бъде отнета благоприятни условия да се възроди като велика мощ на международния политически терен.

На Запад и постоянно у нас се приказва, че Путин е деспот, че в Русия липсва народна власт от западен вид. Но се не помни, че Путин има утвърждението на съветския народ, и липсват разбори за какво това е по този начин, с изключение на примитивните пояснения, че съветския народ е жертва на путинска агитация. Забравя се, че в Русия живее популярен съветски народ, горделив със своята славянка еднаквост, просвета и история и когато се е чувствал заплашен е съумявал да издигне на върха да страната мощни водачи. Горд е с такива именити герои като Иля Морумец, Александър Невски, Михаил Кутузов, Александър Суворов, с царе като Иван Грозни и Петър Първи, и макар жестокостта на Сталин, неговите чистки и грешките му при започване на Втората международна война, му отдава дължимото за това, че е извел Съветския съюз като една велика мощ, в политически, стопански и боен проект, с която другите велики сили са били принудени да се преценяват. И в този проект се вписва и Путин, като нов народен воин, който възражда Русия както се споделя „ от пепелта “, възражда я в политически, стопански и боен проект и като водач на велика мощ уверено се е опълчва на това да бъде застрашена националната сигурността на страната, като е подготвен и да отиде на война с Украйна, попаднала след преврата от 2014г. в орбитата на Съединени американски щати и НАТО и изразила подготвеност да им даде бази, след участие в НАТО.

Убеждението на военно политическите стратези във Вашингтон и в НАТО, че могат да съкрушат Русия, посредством голяма икономическа, финансова и военна помощ на режима на Зеленски демонстрира надълбоко непознаване на историята на Русия и недоумение на логиката на психиката, волята и силата на характера на на съветския народ. Неспособност да схванат, че Русия не може да бъде победена, че тя има грамаден стопански капацитет, само че най- значимото, че съветският народ, един популярен народ, когато е единен не може да бъде надвит, без значение от страданията и жертвите, които може да понесе. Тази неточност позволи Хитлер и неговото обграждане, които разчитаха на мощта на Германия и на сведенията, които имаха са Съветския съюз, че тази страна е „ исполин на глинени крайници “. Вярваха, че съветския народ няма да застане зад потисника Сталин, а той застана зад него, поради майка Русия и тъй като имаше потребност от мощен водач, който да го води в тази борба на живот и гибел.

Подобна е обстановката и през днешния ден, която припомня това време пред повече от 70 години. Русия се усеща застрашена, нейният водач го е споделил още през 2007 година, во време на конференция за сигурността в Мюнхен, когато предизвестява, че Русия няма да остане безучастна, в случай че НАТО продължи да се уголемява до границите и, предупреждавал е и против опитите Грузия и НАТО да бъдат признати н В НАТО. Предупреждавал е, че Русия желае Украйна да остане неутрална, тъй като през нейната територия е била нападана от войските на Наполеон и Хитлер. Предупредил е, че Русия ще се опълчи на такива опити. Това елементарните руснаци схващат, такава позиция одобряват и утвърждават, и зад подобен водач, който демонстрира неотстъпчивост и непреклонност са подготвени да се обединят, без значение от това, кой, по какъв начин и къде го възприемат като недемократичен и властнически.

Наивността на западните водачи по отношение на личността Путин пролича най- блестящо от едно изказване на американския президент Джо Байдън, че иначе биха стояли нещата, в случай че го е нямало Путин. И в убеждението на западни водачи и политици, че войната в Украйна е персонално дело на злодея Путин, който би трябвало да бъда предаден на интернационален съд. Наивност, показваща непознаване на Русия, нейният народ и нейният водач, и това, че в случай че не е Путин, съветският народ щеше да издигне различен като него.

Затова и нежеланието на Съединени американски щати и страните от НАТО да се реализира спокойно съглашение на руско- украинския спор, а за това има база- Минските съглашения, които Киев не спази- и убеждението им, че Русия може да бъде победена в тази война, който те водят против нея със свои оръжия, само че с украински войски, не носи нищо положително за света. Украйна няма да завоюва тази война, ще даде ненужни жертви, стопанската система и ще бъде разрушена. Русия също ще даде жертви и ще понесе икономическите неволи свързани с войната. Но ще я завоюва. Стотиците милиарди долари и евро, вложени в тази война от Съединени американски щати и страните от НАТО, вместо да бъдат използвани за обществени и други стратегии ще бъдат пропилени напразно. Отказът от преференциален съветски газ и нефт и от търговия с Русия към този момент се отразяват мъчително на европейската стопанска система, и ще не престават водят до финансови и стопански проблеми и утежняване на виталният стандарт на народите в тези страни.

И всичко това, в името на какво?

Чуйте тази ария на съветската певица Жанна Прохорихина- „ За Путина “. Тя приказва доста. Нейни са текста и музиката на песента.

https://www.youtube.com/watch?v=8QwmeAhKwk8
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР