На 9 май отбелязваме празника на Обединена Европа, това заяви

...
На 9 май отбелязваме празника на Обединена Европа, това заяви
Коментари Харесай

Премиерът Петков: Вярвам, че Европа ще демонстрира своята сила и единство


На 9 май означаваме празника на Обединена Европа, това съобщи министър-председателят Кирил Петков на формалната страница на Министерски съвет във фейсбук. 

" Тази Европа, чиито основи в средата на предишния век сложиха същински визионери, претърпели ужаса на двете международни войни, разделянето и голямата човешка тъга. Но те имаха куража да загърбят болката и реваншизма, да погледнат самоуверено напред в бъдещето и да слагат началото на обединяването на европейския континент. Утвърждавайки единството и толерантността като свои съществени полезности, Европа се трансформира в пример на независимост, взаимност, стопански напредък и разцвет ", показва министър председателят. 

Днес, за жалост, в Европа още веднъж се води ужасяваща война, допълва Петков. 

" Загиват хора, разрушени са милиони ориси, десетки градове и села са превърнати в руини. Тези трагични събития ясно ни демонстрират, че човешкият живот, единството, мирът и обединението са най-големите полезности и ние би трябвало с всички сили да ги пазим и отстояваме ", се показва още в известието на Министерски съвет. 

" Вярвам, че Европа ще показва своята мощ и единение, тъй като единствено дружно можем да се оправим с провокациите и да излезем от тях още по-сплотени ", приключва министър председателят Петков, представен от държавната работа.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР