На 9 май честваме Деня на Европа – деня, в

...
На 9 май честваме Деня на Европа – деня, в
Коментари Харесай

Прояви по повод Деня на Европа

На 9 май честваме Деня на Европа – деня, в който през 1950г. е подписана историческата , която се смята за началото на това, което през днешния ден назоваваме Европейски съюз.

Денят на Европа у нас ще бъде маркиран обичайно с редица начинания проведени в партньорство сред Представителството на Европейската комисия в България, Бюрото на Европейския парламент и други организации.

Ø В продължение на четири вечери от 6 до 9 май от 20:30 ч. Европейският парламент в партньорство с Европейската комисия в България ще показват 3D шоуто „ Представи си “, което ще бъде проектирано на фасадата на изложба „ Квадрат 500 “. В Европейската година на младежта запаметяващият се светлинен театър ще онагледи борбата сред вътрешните ни гласове, като сложи акцент върху съществени европейски полезности и насочи обръщение за мир в Европа. Достъпът до спектакъла „ Представи си “ и останалите съоръжения, които са част от Фестивала за светлинно изкуство LUNAR, ще бъде свободен, като 3D мапингът ще бъде излъчен няколко пъти в четирите вечери, с цел да могат всички искащи да станат част от празника. Повече информация ще намерите.

Ø На 9 май от 10:00 ч. ще се организира цивилен разговор на тематика „ Младите хора за бъдещето на Европа “. В полемиката ще вземат участие Мария Габриел, комисар по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта, и Биляна Сиракова, координатор на Европейски Съюз по въпросите на младежта. Те ще разискват въпроси, свързани с опциите, които Европейски Съюз дава на младежите в областта на образованието, нововъведенията, науката и културата. Събитието ще се предава онлайн на страницата на Представителството на Европейската комисия във, както и по.

Ø На 15 май от 12:30 ч. на Националния стадион „ Васил Левски “ стартира следващото 4-то издание на самодейността „ RUN4EU “ като част от софийския полумаратон. RUN4EU съставлява отворено съревнование, в което гратис могат да се включат възпитаници и учебни тимове. Съревнованието сред тях може да бъде на самостоятелен принцип на дистанции от 600 метра до 21,1 км или групово, като тимовете имат опция да изминат цялото трасе на полумаратона, разпределено в щафета от по 5 км.Фокусът на самодейността RUN4EU e интензивният метод на живот измежду младите, както и смисъла му за децата в учебна възраст в България. Повече информация за присъединяване и регистрация за надпреварата ще откриете.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР