На 9 и 10 май от 21.30 ч. жителите и

...
На 9 и 10 май от 21.30 ч. жителите и
Коментари Харесай

„Фестивал на светлините“ в Пловдив по повод Деня на Европа

На 9 и 10 май от 21.30 ч. жителите и гостите на Пловдив ще могат да видят по какъв начин някои от най-красивите фасади в центъра Европейската столица на културата за 2019 година „ оживяват " под цветните светлини на завладяващо 3D мапинг шоу и пет светлинни съоръжения - част от първия в България „ Фестивал на светлините ".

Кратък 3D филм на тематика „ Заедно избираме нашето бъдеще ", отдаден на едно от изконните права на индивида - да избира, ще бъде прожектиран върху емблематична постройка в центъра на Пловдив (на площад „ Стефан Стамболов " ) в няколко поредни предавания от 21.30 ч до среднощ на 9 и 10 май. Продължителността на кино лентата е 15 минути.

Триизмерното мапинг шоу ще бъде съпроводено със серия от статични арт проекции в центъра на Пловдив. Най-мощните проектори за статични визии в света ще трансфорат фасадата на красивата постройка на Община Пловдив фасадите на ул. „ Княз Александър I " 37 - 39 в художествено платно, представящо визии, отдадени на Деня на Европа - 9-и май - и Европейската столица на културата Пловдив 2019. Артистична светлинна апаратура ще трансформира Виенския павилион в Цар Симеоновата градина и заобикалящите го дървета в магическа гора. Стълбите на „ Каменица " и водната каскада на ул. „ Ангел Букурещлиев " ще бъдат облети от разноцветна светлина и „ гобо " проекция, а Античният стадион на Филипополис ще бъде видоизменен от разнородни 3D анимации с разнообразни тематики.

Триизмерното шоу ще може да бъде гледано онлайн от 21.30 ч. на 9 май на интернет страницата на Европейския парламент в България www.europarl.bg, както и в профила на Екологичен потенциал във Фейсбук посредством Фейсбук Live. Три от излъчванията във всеки един от дните ще бъдат на британски език за задграничните посетители на Пловдив. БНТ2 ще излъчи прожекцията на 3D кино лентата през днешния ден, 9 май, от 22 ч.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР