На 9 и 10 март на писта Стената“ в Пампорово

...
На 9 и 10 март на писта Стената“ в Пампорово
Коментари Харесай

Младите спортни таланти на Банско записаха със златни букви имената си на Стената в Пампорово


На 9 и 10 март на писта „ Стената “ в Пампорово се организираха гигантските слаломи за едноименната купа за най-малките скиори от цялата страна.
В конкуренцията състезателите на ски клуб „ Юлен “ бяха измежду наградените в челната шестица.
Никола Замфиров победи при 8-годишните момчета и в дата спортни дни, а в групата на 10-годишните девойки Велина Панчева победи с победа във втория великански слалом. Златен орден за Андрей Замфиров и сребърен за Александър Муса при момчетата до 10-годишна възраст.
В групата на 12-годишните Никол Иванова завоюва две втори места, Михаела Милева се класира на четвърто място, Илияна Вълканова на пето място измежду девойките. Златен и сребърен орден за Андрей Самарджийски в оспорваната двудневна конкуренция, сребро и бронз за Рони Муса, а с медали за пето и шесто място в класирането се окичиха Никола Балевски и Мирослав Керанджиев.
Паралелно със надпреварите за купа „ Пампорово “, зимният център в Родопите за първи път одобри и всички стартове от програмата на Българския олимпийски комитет.
От 8 до 10 март в ски-зоната над 430 деца се изявиха в сноуборда, биатлона, алпийските ски и ски-бягането.
Състезателите от клубовете на Банско се отличиха с призови места в съвсем всички снежни спортове. Биатлонистите на „ Банско 2019 “ сe завърнаха с 4 оценки, като при девойки до 10 години първото място завоюва Иванина Габерова, трето място за Ива Трайкова, а при 12 годишните, Лъчезара Попдимитрова завоюва третото място. За момчета се състезава Иван Котирков, който се изкачи на второто ходило на почетната стълбичка.
В сноуборда Малена и Биляна Замфирови (Юлен) се подредиха на първо и второ място при 15 годишните девойки.
Призове в гигантския слалом на фестивала завоюваха: Лилия Хаджистоянова (Юлен) с второ място при девойки до 14 година, а Елена Главчева (Юлен) победи при 16 годишните. В групата на 14 годишните момчета Йордан Стойчев (Юлен) завоюва второто място.
Българският олимпийски комитет връчи специфични призове за заслуги в организацията и развиването на олимпийския зимен фестивал през годините на 18 треньори и деятели, измежду които Ирина Никулчина, носителка на бронзов орден от Олимпиадата в Солт Лейк Сити през 2002 година и сегашен треньор на биатлонистите на Банско.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР