На 9 декември /събота/ от 17 ч. зала Дунав отново

...
На 9 декември /събота/ от 17 ч. зала Дунав отново
Коментари Харесай

Коледното надиграване обещава на почитателите на фолклора много настроение и награди

На 9 декември /събота/ от 17 ч. зала „ Дунав ” още веднъж ще оживее в ритъма на българските фолклорни танци по време на обичайното „ Коледно надиграване “. Атрактивното събитие се реализира с поддръжката на Оперативна програма „ Русе арт “ и е част от Коледно-новогодишния фестивал на Община Русе.

Публиката ще има опция да се наслаждения на завладяващите осъществявания на изявени русенски фолклорни танцови ансамбли, измежду които ФТТ „ Найден Киров “ с присъединяване на всичките си обединения, ансамблите „ Зорница ”, „ Здравец ” и „ Русчуклийче “ при Общинския детски център за просвета и изкуство и „ Зора “ при Общинския юношески дом. В конкуренцията ще се включат и известните русенски клубове за национални танци „ Играорци ”, „ Нашенци “, „ Фламинго Етно “, „ Жълтица “, „ Родолюбец “ и „ Орисия “.

В състезанието ще се състезават танцови двойки в две възрастови категории - от III до VI клас и от VII до XI клас. Професионално жури, формирано от хореографите Eмил Костадинов, Ренета Стефанова и Йордан Йосифов, ще има нелеката задача да дефинира майсторите на националния танц. В конкурсната стратегия, с изключение на признанието на журито и аплодисментите на всички фенове в залата, спечелилите ще получат грамоти за присъединяване, както и атрактивни награди, обезпечени от Община Русе.

По традиция публиката също ще има опция да покаже танцовите си умения. В категория „ Зрители “ всеки искащ ще може да се включи в надиграването.

Правото да се състезават за наградата Мис и Мистър танц 2023 ще имат класиралите се на първите три места спортни двойки от двете категории, както и отличените в конкуренцията на публиката участници.

Тази година оркестърът на Детско-юношески фолклорен отбор „ Зорница “ при Общинския детски център за просвета и изкуство ще поддържа със своите осъществявания надиграващите се спортни двойки.

За десета поредна година ще бъде присъдена влиятелната Награда за най-артистично осъществяване, учредена от ФТТ „ Найден Киров ” на името на неговия създател – създателят и хореограф Иван Донев.

Водещ на фолклорния празник ще бъде актрисата от Държавен куклен спектакъл – Русе Деница Дончева.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР