На 9 декември 2022 г. в нарушение на правилника на

...
На 9 декември 2022 г. в нарушение на правилника на
Коментари Харесай

Протестна декларация: „Коледният подарък“ за Българския народ от „партиите на войната“ в Народното събрание

На 9 декември 2022 година в нарушаване на правилника на Народното събрание в дневния ред ненадейно бе включено предложение да се гласоподава по конфиденциален лист даването на режима в Украйна на военна и военно-техническа помощ. Като гласоподаваха за това предложение, партиите ГЕРБ, „ Продължаваме промяната “, Движение за права и свободи, „ Демократична България “ и „ Български напредък “ на процедура вършат България част от войната.

Безвъзмездната военно-техническата помощ, както и военната, която значи изпращане на жива мощ на фронта, вкарват директно нашата Родина във военния спор на украинска земя. Такъв срамен, ориентиран против дълготрайните национални ползи акт на депутатите-войнолюбци не просто праща на заколение български момчета, само че слага България под риска да стане обект на ответни дейности. Замислят ли се тези, вдигнали ръце за това решение какво са направили?! Готови ли са дават отговор на следващия ден пред майките с черни забрадки и пред целия български народ?!!!

Преди малко повече от 80 години сходни безумци в тогавашното Народно заседание също по този начин възторжено гласоподаваха включването в най-страшната война на човечеството, в следствие от което България бе на една крачка от третата национална злополука. Днес техните почитатели безочливо работят по същия метод. Позор, трижди срам на тези нови херостратовци, подготвени да изпепелят Отечеството в сгода на непознати ползи.

Ние от името на болшинството българи заявяваме:

НЕ НА ВОЙНАТА!

ДА НА БЪЛГАРИЯ - ЗОНА НА МИРА, БЪЛГАРИЯ - БРОД ЗА МИР!!!

За Българския Национален съвет за мир: Проф. дфн, доктор ист. Нако Стефанов

За Брод за България: Лазар Мурджев

За Антифашистки конгрес България: Проф. дфн Минчо Минчев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР