На 88-годишна възраст почина Жан-Пол Белмондо, един от най-известните френски

...
На 88-годишна възраст почина Жан-Пол Белмондо, един от най-известните френски
Коментари Харесай

Почина легендарният френски актьор Жан-Пол Белмондо

На 88-годишна възраст умря Жан-Пол Белмондо, един от най-известните френски артисти в света, заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на информация от неговия юрист. Белмондо ще остане в историята като един от най-любимите и известни френски артисти.

" Той бе доста изтощен от известно време. Угасна умерено ", заяви юрист Мишел Годест пред Агенция Франс Прес.

Преди сцената

Жан-Пол Белмондо е роден на 9 април в парижкото предградие Ньой-сюр Сен в фамилията на статуя Пол Белмондо и художничката Сара Мадлен Рейно-Ричард. В ранните си юношески години той се увлича от футбол и от бокс, като взе участие в девет любителски надпревари. На 19-годишна възраст става първенец на Париж по бокс в полусредна категория и член на националния тим на Франция, което го предиздвикало да се замисли за професионална кариера на боксьор.

Все отново Белмондо взема решение да постъпи в актьорския факултет на Парижката консерватория за трагично изкуство, която приключва през 1952 година. По-голямата част от преподавателите му отчитали гения на младежа, само че въпреки всичко били на мнение, че поради външността си надали ще стане сполучлив артист.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР