На 87 се стопиха неприетите в първа група в пловдивските

...
На 87 се стопиха неприетите в първа група в пловдивските
Коментари Харесай

На трети тур: 1066 деца остават неприети в ясла, 87 - в първ...

На 87 се стопиха неприетите в първа група в пловдивските детски градини на трето класиране, откакто на първо отвън описите останаха над 500 деца. Така в образователните заведения към този момент са признати 2500 хлапета, които тази година навършват 3 година, като остават още 254 свободни места.

На трети тур най-вече искащи остават без място в яслена група – 1066. За тази възраст бяха оповестени единствено 152 места при 1217 претенденти. Предстои занапред да се освободят, откакто тригодишните изоставен яслите и преминат в детска градина.

За първа група там се бориха 338 малчугани, като класираните са 251 и 87 остават неприети при декларирани общо 505 свободни бройки.

Във втора група при 128 искащи място са намерили 37, а 91 – не.

25 от 69 са класирани в трета подготвителна, а 25 от 26-мата участници н класирането са устроени в четвърта.

В класирането участваха общо 1778 деца, от които класираните са едвам към една четвърт – 489.

Все още има деца за първа група, които аплайват за тъкмо избрани детски заведения и не са признати, заради дефицит тук-там в най-желаните детски градини, регистрират от общинския отдел „ Образование “. След актуалното класиране на 24 юни са останали незаети 254 места за първа възрастова група. При подаване на заявки за идващите класирания родителите е добре да се срещнат с оповестените свободни места, като могат да се ориентират и към прилежащите административни региони. Въпреки по-малкия брой събрани точки за тях, възможностите за банкет са огромни при съществуване тук-там.

Важна за родителите на неприетите деца на възраст над 3 година е информацията, обвързвана с използване на Наредбата за изискванията и реда за даване и погашение на средства от държавния бюджет за компенсиране на разноските, осъществени от родителите за развъждането и образованието на децата, които не са признати в държавни или общински детски градини или учебни заведения заради липса на свободни места. За да имат право на обезщетениеето, би трябвало да отговорят по едно и също време на 6 условия. Подробно изложение на условията за използване на наредбата и инструкции за родителите може да бъдат открити на интернет страницата на община Пловдив в раздел „ Образование “.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР