На 87-годишна възраст на 28 януари почина Станиш Бонев Панайотов,

...
На 87-годишна възраст на 28 януари почина Станиш Бонев Панайотов,
Коментари Харесай

Почина един от най-близките на Тодор Живков

На 87-годишна възраст на 28 януари умря Станиш Бонев Панайотов, прочут политик и общественик от времето на социализма, един от най-близките на Тодор Живков.

Станиш Бонев е роден на 15 ноември 1931 година в село Пенкьовци, Трънско.

От 1945 година е член на Работническия юношески съюз, а от 1954 – и на Българска комунистическа партия.

През 1956 година приключва Висшия стопански институт „ Карл Маркс “ в София, след което работи в околийския, окръжния и градския комитет на Българска комунистическа партия в Перник.

През 1964 година Станиш Бонев е прехвърлян в администрацията на Министерския съвет, а от 1971 година е член на Централната контролно-ревизионна комисия при Централен комитет на Българска комунистическа партия.

През 1977 година става завеждащ на отдел „ Планово-икономически “ при Централен комитет на Българска комунистическа партия. За известно време е част от персоналния кабинет на Тодор Живков.

През 1981 година Бонев става член на Централен комитет на Българска комунистическа партия и заместник-председател на Министерския съвет, а през идната година оглавява Държавния комитет за обмисляне.

През 1984 година става кандидат-член на Политбюро на Централен комитет на Българска комунистическа партия. През 1985 година е освободен от държавното управление, а на идната година и от Политбюро.

През 1986 година Станиш Бонев става ректор на Академията за публични науки и обществено ръководство, до 1989 година остава член на Централен комитет на Българска комунистическа партия.

През 1991 година излиза в пенсия и стартира да разгласява записки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР